Καταγγελία της Δύναμης Ζωής για αυθαίρετες, τιμωρητικές ενέργειες της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής

Να σταματήσει άμεσα τις ενέργειές της σε βάρος των υπαλλήλων και των συνδικαλιστικών στελεχών, καλεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας, η Δύναμη Ζωής.

Συγκεκριμένα η Δύναμη Ζωής ζητά από την Διοίκηση να σταματήσει τις αυθαίρετες μετακινήσεις και τις συνδικαλιστικές διώξεις στελεχών της Περιφέρειας Αττικής και να πάψει να φυγομαχεί από το δημόσιο διάλογο, αρνούμενη να φέρει προς συζήτηση το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως έκανε χθες, απορρίπτοντας το σχετικό θέμα που κατέθεσε ο Σύλλογος των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Σύλλογος των υπαλλήλων που εκπροσωπεί περίπου 2.300 εργαζόμενους ουδέποτε είχε προβεί σε 4σέλιδη καταγγελία κατά της Διοίκησης της Περιφέρειας. Όμως φαίνεται ότι ο κόμπος έχει φτάσει πια στο χτένι και ο Σύλλογος προχώρησε σε συγκεκριμένες, σοβαρές καταγγελίες.

Από τις καταγγελίες των εργαζομένων γίνεται φανερό ότι η  Διοίκηση της Περιφέρειας επιχειρεί να φιμώσει κάθε «ενοχλητική» φωνή, καταφεύγοντας στις γνωστές όσο και καταδικαστέες και απαράδεκτες μεθοδεύσεις των μετακινήσεων των «απείθαρχων» και της προώθησης των φιλικών και συνεργάσιμων. Βαφτίζει έτσι για παράδειγμα αναπληρωτές προϊσταμένους όποιους θέλει και μετακινώντας από το κέντρο της Αθήνας στις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής προϊσταμένους που φαίνεται να μην «συνεργάζονται» μαζί της.

Παραβιάζει με λίγα λόγια τις στοιχειώδεις συνδικαλιστικές ελευθερίες, καταργώντας τις δικλείδες του κοινωνικού ελέγχου, πλήττοντας την αποτελεσματική λειτουργία της Περιφέρειας.

Στον αντίποδα τέτοιους είδους προκλητικών ενεργειών από την πλευρά της Διοίκησης, η Δύναμη Ζωής την καλεί να προχωρήσει στην προκήρυξη των θέσεων ευθύνης (Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές και Τμηματάρχες) και να απαιτήσει από την πολιτικά ομογάλακτη Κυβέρνηση των «αρίστων», να καλυφθούν τα τεράστια κενά των Διευθύνσεων της Περιφέρειας με μόνιμο προσωπικό.

Recommended For You

About the Author: efoni