Καταγγελία για τον δήμαρχο Νάουσας ότι έσπασε γραφείο υπαλλήλου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Με προσβλητικές εκφράσεις και βρισιές καταγγέλλεται ότι επιτέθηκε ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, σε βάρος υπαλλήλου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, μετά την απόφαση του γενικού γραμματέα να τον θέσει σε αργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο δήμαρχος Νάουσας τέθηκε για δεύτερη φορά σε αργία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Με την πρωτόδικη απόφαση είχε τεθεί ξανά σε αργία για μια υπόθεση μίσθωσης ενός αναψυκτηρίου, ωστόσο τότε προσέφυγε στον Άρειο Πάγο όπου και δικαιώθηκε.

Το εφετείο, ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τον καταδίκασε εκ νέου σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος, με αποτέλεσμα η Αποκεντρωμένη διοίκηση να τον ξαναθέσει σε αργία.

Ο ίδιος, έκανε λόγο για σκανδαλώδη απόφαση, πήγε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου σύμφωνα με το Mega, πως είχε έντονη λογομαχία με υπάλληλο, του οποίου μάλιστα φέρεται να έσπασε το γραφείο.

«Αρχικά ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση που είχα καταθέσει. Με ρώτησε ποιοι το αποφάσισαν, αν ήμουν και εγώ ένας από αυτούς και διαφορά άλλα. Εγώ του απάντησα με ήρεμο ύφος, αλλά σταδιακά η συμπεριφορά του γινόταν επιθετική», είπε ο υπάλληλος. «Άρχισε να απειλεί, να βρίζει και να φωνάζει, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή μου», πρόσθεσε.

«Τον αποκάλεσε κοπρόσκυλο»

«Απευθυνόμενος στον ΓΓ της υπηρεσίας κ. Σάββα τον αποκάλεσε κοπρόσκυλο. Του ζήτησα να ηρεμήσει και να φέρεται κόσμια, διαφορετικά θα καλέσω την Αστυνομία», τόνισε ο υπάλληλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Νίκος Κουτσογιάννης σηκώθηκε όρθιος, πήρε ένα βιβλίο που από το γραφείο και το χτύπησε με δύναμη, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι που υπήρχε στο πάνω μέρος.

«Αργότερα μου είπε “αυτό δεν είναι τίποτα, που να με δεις και στις κακές μου”», κατήγγειλε ο υπάλληλος.

Η απάντηση του δημάρχου Νάουσας

Για το συμβάν στην Αποκεντρωμένη διοίκηση ο δήμαρχος είπε από τη μεριά του: «Πήγα στην Αποκεντρωμένη για να ζητήσω τον φάκελο της υπόθεσής μου για να προβώ στις νόμιμες ενέργειες. Εκεί, σε συνομιλία με τους υπαλλήλους, ζήτησα ποιος έγραψε την εισήγηση, μου είπαν ότι τους την έστειλαν έτοιμη από τη Θεσσαλονίκη ο ΓΓ».

«Στο ερώτημά μου “αντιλαμβάνεστε τι έχετε υπογράψει;” και ότι αυτό είναι παράνομο, η απάντηση ήταν “όχι, γιατί δεν έχουμε νομικές γνώσεις”. Ο υπάλληλος της Αποκεντρωμένης δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Το γραφείο ήταν ευτύχημα το γεγονός ότι έσπασε γιατί, δεν είχα καμία πρόθεση να σπάσω κανένα γραφείο, αλλιώς δε θα δινόταν λόγος για ένα γεγονός που είναι σκανδαλώδες», πρόσθεσε.

Recommended For You

About the Author: efoni