Καλαφατέλης για φωτιά στη Σταμάτα: «Οι φλόγες γλείφουν τα πρώτα σπίτια»

Δραματική είναι η κατάσταση στη Σταμάτα, καθώς η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (27/07) καίει ανεξέλεγκτα, με τις φλόγες να «γλείφουν» τα πρώτα σπίτια, όπως ανέφερε στο newsbomb.gr ο Δήμαρχος Διονύσου.

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολη στη Σταμάτα. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν «μάχη» και τα Έρικσον επιχειρούν από αέρος. Δώσαμε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη, καθώς η φωτιά είναι μέσα στο χωριό, γλείφει τα πρώτα σπίτια. Η Αστυνομία απομακρύνει τους κατοίκους με ασφάλεια αυτή την ώρα»

Μήνυμα έκτακτης ανάγκης από το 112

Μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα. «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 3 ομ. πεζοπόρων, 22 οχήματα, 5 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ., Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μεταβαίνει και κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε.ση

Η ενημέρωση από το Δήμο Διονύσου

Μάχη με τις φλόγες δίνουν Πυροσβέστες, υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και εθελοντές για να σβήσει η μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα.

Απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους να αποφύγουν για τις τις άσκοπες μετακινήσεις προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των συνεργείων κατάσβεσης και να τεθεί σε έλεγχο η πυρκαγιά το συντομότερο δυνατό.

Κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για τα παιδιά που βρίσκονται στο Summer Camp του Δήμου καθώς ελήφθησαν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Δείτε εδώ που έχει διακοπή η κυκλοφορία

Recommended For You

About the Author: efoni