Καλάθι του νοικοκυριού: Θα ανακοινωθεί στις 2 Νοεμβρίου

Το καλάθι του νοικοκυριού θα ανακοινωθεί στις 2 Νοεμβρίου, θα διατηρείται για επτά μέρες και θα αλλάζει κάθε Τετάρτη. Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης σήμερα (22.10.2022).

Μιλώντας το πρωί στο Open, ο Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι το υπουργείο δέχεται, εκτός από την υποχρεωτική εφαρμογή του καλαθιού του νοικοκυριού για τις μεγάλες αλυσίδες (είναι γύρω στις 15-17 αλυσίδες), να συμμετάσχουν και μικρότερες αλυσίδες.

«Δεχόμαστε να υπάρχει ξεχωριστό καλάθι από οποιαδήποτε άλλη μικρή αλυσίδα αλλά αν το κάνει απλώς θα πρέπει να το τηρήσει» είπε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και θα προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ την ημέρα.

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας» σχολίασε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση εάν θα έχει προλάβει η Επιτροπή να γνωμοδοτήσει τις επόμενες επτά ημέρες, καθώς, όπως είπε, η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι δεν υπάρχει περιορισμός εάν τα προϊόντα που θα βάλει κάθε επιχείρηση στο καλάθι θα είναι επώνυμα ή ιδιωτικής ετικέτας «σκοπός είναι να υπάρξει συγκράτηση και μειωμένες τιμές».

Recommended For You

About the Author: efoni