«Καλάθι της Σαρακοστής»: Από τις 22 Φεβρουαρίου η εφαρμογή του μέτρου

Από την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του «καλαθιού της Σαρακοστής», σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου.

Οι σχετικές ανακοινώσεις για το μέτρο, όπως και για την επέκταση του υπάρχοντος «καλαθιού του νοικοκυριού» σε μόνιμη βάση μέχρι και το τέλος του μέτρου, θα γίνουν αύριο, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

Πέρα από τα νηστίσιμα προϊόντα που ήδη υπάρχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού», στο «καλάθι της Σαρακοστής» θα προστεθούν ο χαλβάς, νηστίσιμες σαλάτες και τα κατεψυγμένα θαλασσινά. Από αυτές τις κατηγορίες προϊόντων κάθε σούπερ μάρκετ θα πρέπει να βάλει τουλάχιστον δύο είδη στο καλάθι.

Αναφορικά με το «καλάθι του νοικοκυριού», θα προστεθούν κάποιες κατηγορίες όπως το νωπό μοσχάρι και τα γάλατα υψηλής παστερίωσης. Επιπλέον, τα όσπρια θα «σπάσουν» σε 3 κατηγορίες: ρεβίθια, φακές και φασόλια ώστε οι λίστες των σούπερ μάρκετ να συμπεριλαμβάνουν και τα τρία προϊόντα.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος υποστήριξε στο ertnews ότι την 15η εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου παρατηρήθηκε συγκράτηση τιμών.

Σήμερα που μπαίνουμε στη 16 εβδομάδα, «από τα 882 προϊόντα, έχουμε σε 28 αύξηση, σε 51 μείωση και τα 803 παρέμειναν σταθερά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», σημείωσε ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Recommended For You

About the Author: efoni