Κακοκαιρία Denise: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική

Ισχυρές καταιγίδες «χτυπούν» αυτή την ώρα την Αττική, καθώς η κακοκαιρία Denise κάνει το πέρασμά της και από τη χώρα μας.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε τη Δευτέρα (21/11/2022) και ανανεώνεται ανά δώδεκα ώρες επικαιροποιείται. Σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα (κυρίως περιοχή Ρόδου – Καστελλόριζου) και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας:

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: «Aπό την Κυριακή θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία ενώ δε φαίνεται κάποια ιδιαίτερη ψυχρή εισβολή έως τις 5 Δεκεμβρίου»

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε για το «διήμερο» έντονων καιρικών φαινομένων που «χτυπάει» τη χώρα. «Θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.». Χαρακτηριστικοί θα είναι οι θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο, οι οποίοι θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ.

Για την Αττική σημείωσε ότι « από το απόγευμα θα έχει ξαστεριά.»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «Από την Πέμπτη (24/11) ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα έως το Σάββατο με θερμοκρασίες κανονικές για την εποχή. Ενδεικτικά στην Αθήνα θα φτάσει τους 19-20 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 16-17. Ψυχρά θα είναι το πρωί και αργά το βράδυ στα βόρεια με το θερμόμετρο να δείχνει λίγο πάνω από τους 0 βαθμούς»

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος επισήμανε ότι «από την Κυριακή θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία ενώ δε φαίνεται κάποια ιδιαίτερη ψυχρή εισβολή έως τις 5 Δεκεμβρίου»

 

Recommended For You

About the Author: efoni