Κακοκαιρία: Ξαφνικά χειμώνας στην Πάρνηθα

Χιόνισε και το «έστρωσε» σήμερα στην Πάρνηθα με την χιονόπτωση να είναι πυκνή αυτή την ώρα στο καταφύγιο Μπάφι.

Αρχικά έριξε «χιονοχάλαζο με κεραυνούς», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Forecast Weather, και στη συνέχεια το γύρισε σε χιονοκαταιγίδα με αποτέλεσμα να το στρώσει κανονικά και να απαιτείται πλέον η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων προκειμένου να διεξαχθεί η κίνηση των οχημάτων.

 

Ο δρόμος και τα δέντρα έχουν καλυφθεί με το χιόνι που έφερε η κακοκαιρία-εξπρές, όπως φαίνεται και στα βίντεο, η οποία πλήττει από νωρίς τη χώρα και που έφτασε το μεσημέρι και στην Αττική.

Ο καιρός είναι άστατος από το πρωί της Τρίτης στην Αττική με ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν πολλές περιοχές. Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αργά το απόγευμα.

Σημειώνεται μάλιστα πως ισχυροί άνεμοι πνέουν από νωρίς το πρωί και στη Βόρεια Ελλάδα, με επίκεντρο κυρίως τη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν σοβαρά προβλήματα στο πολεοδομικό σύστημα της πόλης, ενώ στέγες και τοίχοι κατέρρευσαν!

Αναμένετονται και αύριο Τετάρτη, 29 Μαρτίου, θυελλώδεις άνεμοι. Στο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως θυελλώδεις, φθάνοντας τα 8-9 μποφόρ κατά τόπους. Σταδιακά θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ στα περισσότερα τμήματα με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και το Καρπάθιο Πέλαγος όπου θα φτάνουν τα 9 μποφόρ ως το βράδυ. Μικρότερης εντάσεως θα είναι βέβαια οι άνεμοι που θα πνέουν στο Ιόνιο και συγκεκριμένα θα είναι βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ.

Recommended For You

About the Author: efoni