Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πότε θα βγει η απόφαση για τα κλειστά σχολεία στην Αττική

«Τις πρώτες απογευματινές ώρες θα βγει ανακοίνωση, για να ετοιμαστούν και οι γονείς και τα παιδιά, ποια σχολεία θα είναι ανοικτά διότι δεν θα υπάρχει η ίδια ένταση του φαινομένου σε όλη την Αττική» τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ο περιφερειάρχης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως «η πρόληψη πάντα χαρακτηρίζει τις αποφάσεις ώστε κανένα παιδί ή συνοδός που θα το πηγαίνει στο σχολείο να έχει πρόβλημα».

Παράλληλα, προσέθεσε ότι πρέπει «να είμαστε προσεκτικοί, να έχουμε αλυσίδες στο αυτοκίνητο αλλά να ξέρουμε και να τις φοράμε. Από την άλλη πλευρά, αν δεν υπάρχει λόγος να μετακινηθούμε την ώρα του φαινομένου, να το αποφύγουμε».

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός – Έπεσαν τα πρώτα χιόνια

Από τα ξημερώματα της Κυριακής (5/2) ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, από τη Βόρεια Ελλάδα και έφτασε και στην Αττική με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν σε Πάρνηθα, Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία.

 

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ σε δήμους και υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια έχει σημάνει συναγερμός για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Χθες, Σάββατο προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Αττικής, προειδοποιώντας για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου στην βόρεια, βορειοανατολική και βορειοδυτική Αττική.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε:

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από προμεσημβρινές ώρες της 5/2/2023 στην βόρεια, βορειοανατολική και βορειοδυτική Αττική. Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας:https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena».

Recommended For You

About the Author: efoni