Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πυκνό χιόνι στην Αττική, ολικός παγετός από το απόγευμα!

Ο χειμωνιάτικος καιρός δείχνει τα δόντια του και η χώρα έχει μπει στην… κατάψυξη λόγω του πολικού κρύου που έχει φέρει η κακοκαιρία Μήδεια, που πλήττει το σύνολο της επικράτειας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη και θα αρχίσει σιγά σιγά να εξασθενεί από την Τετάρτη. Μέχρι τότε το κύριο συστατικό του καιρού θα είναι τα χιόνια.

Οσον αφορά στην Αττική, η χιονόπτωση θα αρχίσει από σήμερα το απόγευμα, ενώ αναμένεται να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας. Oπως αναφέρει στον λογαριασμό του στο facebook: «Σε εξέλιξη βρίσκεται το πολικό κύμα κακοκαιρίας που απασχολεί τη χώρα μας τις τελευταίες ώρες. Ήδη στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές από τη Λαμία και πιο βόρεια ενώ το έστρωσε ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπως και είχαμε ενημερώσει εδώ και ημέρες.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και το νομό Αττικής όπου από σήμερα το απόγευμα θα αρχίσει να χιονίζει μέχρι τα βόρεια προάστια και τα ξημερώματα της Δευτέρας οι χιονοπτώσεις θα επηρεάζουν το σύνολο του νομού. Μάλιστα από το απόγευμα της Δευτέρας και μέχρι το πρωί της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν περεταίρω μιας και αναμένεται να έχουμε σύγκλιση δύο αερίων ρευμάτων πάνω από το νομό που θα δημιουργήσει έντονη αστάθεια. Οι χιονοπτώσεις θα συνοδεύονται και από χιονόστρωση εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και ίσως δούμε στρωμένο χιόνι ακόμη και στο λεκανοπέδιο ιδιαίτερα την Τρίτη όπου θα φτάσουμε στην κορύφωση του φαινομένου.

Υποχωρεί ο χιονιάς από Τετάρτη – Παραμένει ο παγετός

Το ισχυρό κύμα χιονιά αναμένεται να υποχωρήσει μέσα στην Τετάρτη παρόλα αυτά και την Τετάρτη θα επιμείνουν οι έντονες χιονοπτώσεις στην Κρήτη ακόμη και χαμηλά και στην αρχή της ημέρας και πιο βόρεια (όγδοος χάρτης). Ο ισχυρός παγετός όμως θα διατηρηθεί όπου μέχρι και το τέλος της εβδομάδας ίσως συναντήσουμε θερμοκρασίες κοντά στους -20°C προς τα βόρεια βορειοδυτικά τμήματα».

Recommended For You

About the Author: efoni