Καιρός: Υποχωρεί σταδιακά ο καύσωνας σε όλη τη χώρα

Μετά από δυο ημέρες όπου η χώρα θύμιζε καμίνι ο καύσωνας αρχίζει να υποχωρεί από σήμερα Παρασκευή (14.06.2024) και από αύριο Σάββατο η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ακόμα πιο αισθητή.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που προκάλεσε ο καύσωνας θα αρχίσουν να πέφτουν αν και ακόμα η ζέστη θα είναι ιδιαίτερα αισθητή σε πολλές περιοχές της χώρας. Παράλληλα παραμένει η αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα. Το Σαββατοκύριακο τα πράγματα θα είναι καλύτερα με τον υδράργυρο να πέφτει και άλλο.

Οι πρώτες ανάσας δροσιάς στη Βόρεια Ελλάδα θα συνοδεύονται και από βροχές. Συγκεκριμένα καταιγίδες αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανό να είναι ισχυρές, ενώ από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές μέχρι το απόγευμα, με πιο πολύ ήλιο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, στην νότια Πελοπόννησο, στα ορεινά της Θεσσαλίας και στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στα νότια, στους 38 βαθμούς Κελσίου σε ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και 40-41 βαθμούς Κελσίου σε Ρόδο και Κρήτη αντίστοιχα.

Στα αστικά κέντρα όπου βρίσκονται στις συγκεκριμένες περιοχές, η μέρα θα ξεκινήσει με θερμοκρασίες που δε θα πέσουν κάτω από 27 -28 βαθμούς. Στις υπόλοιπες περιοχές θα δροσίσει λίγο, φτάνοντας το μεσημέρι 33 στα δυτικά, 34 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, και 36 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία.

Στην Αττική πυκνή συννεφιά αναμένεται μέχρι το απόγευμα , η οποία στη συνέχεια θα διαλυθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29-38 βαθμούς δυτικοί και βόρειοι οι άνεμοι 4-6 μποφόρ.

Το σκηνικό θα είναι παρόμοιες και στη Θεσσαλονίκη, με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-32, βόρειοι οι άνεμοι στο Θερμαϊκό 4-6 μποφόρ.

 

Recommended For You

About the Author: efoni