Καιρός: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας έως το Σάββατο

Γενικά καλός καιρός θα επικρατήσει κατά τις επόμενες ημέρες, μόνο με τοπικές νεφώσεις, περιορισμένη μεσημβρινή αστάθεια με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και μέτριους άνεμους στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο έως το Σάββατο 14 Μαΐου, οπότε στα ηπειρωτικά θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 28-29 βαθμούς, ενώ στη Λάρισα τους 31-32 βαθμούς.

 

Πρόγνωση καιρού για σήμερα, Τετάρτη

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Μακεδονία κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3, τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για αύριο, Πέμπτη

Αύριο Πέμπτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο, Πέμπτη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή, στη νότια χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Προοπτική για Κυριακή και Δευτέρα

Την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Recommended For You

About the Author: efoni