Καιρός: Ξεκινάει η εβδομάδα «κόλαση»

Ιδιαίτερα ζεστός και πιο συγκεκριμένα με συνθήκες καύσωνα, θα «κυλήσει» ο καιρός από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή τουλάχιστον, με τους μετεωρολόγους στις τελευταίες τους προγνώσεις να υπογραμμίζουν πως οι πιο δύσκολες ημέρες θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη.

Οι θερμοκρασίες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγου του Mega, Χριστίνα Ρήγου, θα είναι 12 βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο, ενώ αναμένεται να «κυριαρχήσει» στην ατμόσφαιρα και αφρικανική σκόνη.

Μάλιστα, το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή (14/6) να φτάνουν ή και να ξεπερνούν τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου, τιμές έως και 14 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα, ενώ σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος μπορεί να «σκαρφαλώσει» ακόμη και στους 45 βαθμούς.

Καιρός: Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

«Θα είναι μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, καθώς θα έχει αρκετή ζέστη. Από σήμερα ξεκινάει ο καύσωνας ο οποίος θα μας απασχολήσει μέχρι την Παρασκευή. Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς τοπικά, ενώ σε ορισμένες περιοχές θα φτάσει τους 43» είπε αρχικά η μετεωρολόγος για την εξέλιξη του καιρού.

«Οι θερμοκρασίες θα είναι 12 βαθμούς πάνω από το φυσιολογικά, ενώ τα 42άρια θα παρατηρηθούν κατά βάση στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, λόγω του δυτικού ανέμου» συνέχισε η μετεωρολόγος.

«Οι περιοχές που θα επηρεαστούν, ειδικότερα, θα είναι η Φωκίδα, η Αρκαδία, η Βοιωτία, η Αργολίδα, η Μεσσηνία, η Εύβοια, η Ρόδος και η Κρήτη, όπου ξεπεράσει τους 42 βαθμούς η θερμοκρασία, λόγω δυτικού ανέμου» πρόσθεσε σχετικά.

«Σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, περιμένουμε και αφρικανική σκόνη» συμπλήρωσε σχετικά στην πρόγνωσή της.

Καιρός: Η σημερινή πρόγνωση

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως στα βόρεια.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί στο Αιγαίο βόρειοι έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 38 και τοπικά πιθανώς τους 39 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Recommended For You

About the Author: efoni