Καιρός: Νέα επιδείνωση με ισχυρές καταιγίδες από το βράδυ της Πέμπτης

Με πρόσκαιρη βελτίωση θα κυλήσει η ημέρα σήμερα Πέμπτη (25/11) καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που απασχόλησε τη χώρα μας χθες έχει αρχίσει πλέον και εκτονώνεται προς την περιοχή της Κύπρου, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Νωρίς το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, στην βόρεια Κρήτη και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ωστόσο, η βελτίωση του καιρού δεν θα κρατήσει για πολύ σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη καθώς από την περιοχή της Ιταλίας ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό μετατοπίζεται προς τη χώρα μας. Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από το βράδυ της Πέμπτης με βροχές στα δυτικά και κυρίως την Παρασκευή επηρεάζοντας πολλές περιοχές. Όπως υπογραμμίζει ο μετεωρολόγος μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας διαδοχικές κακοκαιρίες θα απασχολούν τη χώρα μας δίνοντας αρκετά μεγάλα ύψη βροχής.

Αρναούτογλου: Έρχονται ισχυρές βροχές, σκόνη και «χειμωνιάτικες πινελιές» στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από την Παρασκευή και μετά θα έχουμε πολύ ισχυρούς νοτιάδες με βροχές στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Όπως αναφέρει ο έμπειρος προγνώστης της ΕΡΤ τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στην δυτική Ελλάδα όπου «δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν προβλήματα» ενώ, όπως σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό «θα ευνοηθεί και η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης σε συγκεκριμένες περιοχές…».

«Από την ερχόμενη Δευτέρα όμως θα υπάρξουν χειμωνιάτικες…πινελιές κατά τόπους και στην Ελλάδα!!!» καταλήγει στην ανάρτησή του για τον καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από αργά το βράδυ της Πέμπτης ο καιρός θα επιδεινωθεί κυρίως στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από δυνατούς ανέμους.

Βροχερός θα ξεκινήσει και την Παρασκευή ο καιρός. Η κακοκαιρία θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά και οι βροχές θα είναι έντονες στα βορειοδυτικά ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στα 7-8 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα της Παρασκευής αλλά η δυτική Ελλάδα θα εξακολουθήσει για αρκετές ημέρες να δέχεται και το Σάββατο, την Κυριακή αλλά και την Δευτέρα μεγάλα ύψη βροχής και χρειάζεται προσοχή σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Recommended For You

About the Author: efoni