Καιρός: Κακοκαιρία με βροχές από την Καθαρά Δευτέρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το εξπρές διήμερο «κύμα» κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μέχρι και σήμερα.

Στην πρόγνωση του καιρού  για σήμερα Πέμπτη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη την χώρα, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και έως το βράδυ ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται εξασθένηση.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό 

-Τοπικές βροχές και πρόσκαιρη βελτίωση Παρασκευή και Σάββατο

-Μας τα χαλάει ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

-Θερμοκρασία σε άνοδο το επόμενο διήμερο, πτώση τη Καθαρά Δευτέρα

-Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι τη Δευτέρα

Έως τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 11/03 χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, φαινόμενα που στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι τοπικά έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις, που κατά τόπους και κυρίως πάνω από τη θάλασσα θα συνοδεύονται από καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ο καιρός στην Αθήνα  – Τοπικές βροχές 

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο με λίγες βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 11 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα – Βροχερή ημέρα με μποφόρ,χιόνια στα βουνά, σε πτώση ο υδράργυρος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, κυρίως τις βόρειες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Recommended For You

About the Author: efoni