Καιρός: Η εκτίμηση για τη Μεγάλη Εβδομάδα έως το Πάσχα

Η αφρικανική σκόνη που σκέπασε πολλές περιοχές της χώρας, ειδικότερα το απόγευμα της Τρίτης (23/04), υποχωρεί μέχρι και αργά το βράδυ της Τετάρτης (24/04) σταδιακά από τα δυτικά προς τα αναλυτικά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Όσον αφορά τον καιρό της Πέμπτης (25/04), οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στο βόρειο ιόνιο και το βόρειο αιγαίο, και στα 5-7 μποφόρ στα νοτιότερα τμήματά τους.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 20-24 βαθμούς στα βόρεια, τους 20-21 βαθμούς στα δυτικά, τους 25-27 στα ανατολικά ηπειρωτικά και στους 22 με 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Την Παρασκευή (26/04) και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι γενικά καλός με εξασθενημένους ανέμους στα πελάγη και καλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Η εκτίμηση για Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Σύμφωνα και με τα σημερινά στοιχεια από την ερχόμενη Κυριακή (28/04) αλλά και τις περισσότερες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας καλός θα διατηρηθεί ο καιρός στις περισσοτερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η θερμοκρασία τα μεσημέρια θα παραμείνει σε αρκετά φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα μαζί με σχετική ψύχρα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες.

Όσον αφορά στους ανέμους τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα πρέπει να επικρατήσουν βοριάδες που μόνο στο Αιγαίο θα αγγίζουν τα 5-7 και πιθανόν στις Κυκλάδες τοπικά τα 8 μποφόρ).

Σύμφωνα πάντα με τον Σάκη Αρναούτογλου, «αν και σχετικά μακριά, με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, αινιγματικός παραμένει για ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα ο καιρός ως προς την πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων και σε ποιες περιοχές της χώρας γιατί θερμοκρασιακά  θα πρέπει ο αυτός να εξακολουθεί να κοιτάζει προς την άνοιξη

 

Recommended For You

About the Author: efoni