Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση από Κλέαρχο Μαρουσάκη για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Στον καιρό που θα έχουμε τις ημέρες του Πάσχα αναφέρθηκε σε αναλυτική πρόγνωση που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να κυλήσουν με ήπιο καιρό, ενώ η Κυριακή του Πάσχα 2023 φαίνεται ότι θα επιτρέψει το παραδοσιακό σούβλισμα χωρίς πολλά προβλήματα.

Αναλυτικά, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει::

Οι αστάθειες στον καιρό θα υπάρχουν μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη λόγω του φαινομένου της «Ψυχρής Λίμνης» που θα φέρει βροχές και καταιγίδες κυρίως σε παραθαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις, ακόμη και στα χιόνια σε ψηλά βουνά της ηπειρωτικής χώρας αλλά και της Κρήτης.

kairos

 

Ο καιρός Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή

Με δύο πρόσωπα αναμένεται να εμφανιστεί ο καιρός το διήμερο Μεγάλη Πέμπτη- Μεγάλη Παρασκευή οπότε και αναμένεται η κορύφωση των εκδρομέων του Πάσχα.

Όσοι από τους εκδρομείς του Πάσχα αποφασίσουν να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα με οποιοδήποτε μέσο τη Μεγάλη Πέμπτη, θα έχουν απόλυτο σύμμαχό τους τον καιρό μιας και θα θυμίζει πραγματική Άνοιξη με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» αργά το μεσημέρι σε πολλές περιοχές κοντά στους 24 με 26 βαθμούς και τους μεγάλους ανέμους να μην δημιουργούν αξιόλογα προβλήματα τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα.

Ο καιρός εναρμονίζεται τη Μεγάλη Παρασκευή με το πνεύμα της ημέρας για πολλές περιοχές της χώρας μας, που σημαίνει ότι οι βροχές θα εναλλάσσονται με τις συννεφιές και την ηλιοφάνεια, με έμφαση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Ταυτόχρονα θα παρατηρηθούν και μεγάλες θερμοκρασιακές αντιθέσεις ανάμεσα στη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα όπου θα κάνει κρύο και τις υπόλοιπες περιοχές που ο υδράργυρος δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα ξεπερνώντας τοπικά ακόμη και τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι.

megali-paraskeyi

 

Ο καιρός την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν το Μεγάλο Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με καλοτάξιδες θάλασσες, πολλές ώρες ηλιοφάνειας και κανονικές για την εποχή συνθήκες.

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να κυλάει και η Κυριακή του Πάσχα με το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία να μην αντιμετωπίζει προβλήματα από πλευράς καιρού για τις περισσότερες περιοχές.

Είναι πιθανό να υπάρξουν κάποιες βροχές ιδιαίτερα από το μεσημέρι και στη συνέχεια στα δυτικά βόρεια, ενώ λόγω εποχής η θερμική αστάθεια ίσως δώσει μπόρες το απόγευμα σε βουνά της ηπειρωτικής χώρας.

Πάντως, όπως και έχει, η εξέλιξη αυτή φαίνεται να λαμβάνει χώρα από το μεσημέρι και στη συνέχεια οπότε σε πολλές από τις περιοχές που αναφέραμε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ψησίματος ίσως όμως επηρεάσει το πασχαλινό γλέντι. Οπότε καλό είναι και στα δυτικά και βόρεια αλλά και σε ορεινές περιοχές να ληφθεί μέριμνα σε περίπτωση που επαληθευτούν τα προγνωστικά δεδομένα.

megalo-sabbato

 

Ο καιρός τη Δευτέρα του Πάσχα

Για όσους αποφασίσουν να επιστρέψουν τη Δευτέρα του Πάσχα φαίνεται ότι δεν θα έχουν με το μέρος τους τον καιρό. Και αυτό γιατί το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία φαίνεται να εξαπλώνεται στη χώρα μας δίνοντας σε πολλές περιοχές βροχές αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Σε ό,τι αφορά τους ανέμους δε φαίνεται να προβληματίζουν ιδιαίτερα ώστε να υπάρξουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Recommended For You

About the Author: efoni