
Μπορεί η θερμοκρασία να έχει πάρει την ανιούσα και το καλοκαίρι να έχει ξεκινήσει….δυναμικά με τον καιρό να έχει αλλάξει για τα καλά, ωστόσο σήμερα σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις.
Σύμφωνα με το Weather Analysis Greece συνθήκες έντονης αστάθειας θα προκύψουν σήμερα αργά το μεσημέρι έως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με έμφαση την βόρεια χώρα. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, ενώ μεγάλη πιθανότητα υπάρχει να πέσει και μεγάλο χαλάζι σε περιοχές της Μακεδονίας.
Σε αντίθεση με χθες, σήμερα οι εστίες καταιγίδων θα έχουν κίνηση από την ενδοχώρα προς την παράκτια ζώνη, έτσι πολύ πιθανόν να ξεσπάσουν μπουρίνια σε ακτές Θερμαικού και Στρυμωνικού. Πιθανή καταιγίδα/μπουρίνι το απόγευμα και στην Θεσσαλονίκη.

Επίσης το Weather Phenomena αναφέρει για σήμερα: Αυξάνεται η πιθανότητα για τοπικές μπόρες, σύμφωνα με το gfs!!! Eτσι λοιπόν από το απόγευμα και μετέπειτα τοπικές μπόρες σε: Θεσσαλία και δυτική Στερεά, ενώ σε κεντρική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα! Και μιλάμε πάντα για πολύ τοπικά φαινόμενα!
