![](https://efoni.gr/wp-content/uploads/2025/01/32c23304-53b7-4599-a1c4-78144500f2ed-818x490.webp)
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι βροχές θα «χτυπήσουν» την Τετάρτη τη δυτική, βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως από το μεσημέρι – απόγευμα.
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Οι ενδείξεις θέλουν οι πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου να θυμίζουν περισσότερο χειμώνα
«Σιγά σιγά θα έχουμε κάποιες βροχές να απασχολούν και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Την Πέμπτη, το κύμα κακοκαιρία θα διασχίσει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε αρκετές βροχές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Εκεί θα εστιάζονται τα περισσότερα χιλιοστά βροχής. Η θερμοκρασία θα είναι κοντά στους 16 με 18 βαθμούς, δηλαδή παρόλο που θα έχουμε ένα βροχερό, φθινοπωρινό καιρό, ο υδράργυρος με τη βοήθεια και των νοτιάδων δεν φαίνεται να επηρεάζεται σημαντικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης.
Την Παρασκευή, το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να απομακρύνεται προς την περιοχή της Τουρκίας, κι έτσι θα αφορά κυρίως το ανατολικό Αιγαίο και τη βόρεια, βορειοανατολική Ελλάδα.
Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός βελτιώνεται.
«Οι ενδείξεις θέλουν οι πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου να θυμίζουν περισσότερο χειμώνα, δηλαδή θα πέσει περισσότερο η θερμοκρασία για να βρεθεί πιο κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στη σημερινή του πρόγνωση στο Open.
Λευτέρης Σούσος: Επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη
Επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται από την Πέμπτη 30/01, σύμφωνα με τον προγνώστη καιρού Λευτέρη Σούσο.
Όπως επισημαίνει ο κ. Σούσος, οι περισσότερες βροχές θα επηρεάσουν τη δυτική χώρα, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ θα βρέξει και στην Αθήνα.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Λευτέρη Σούσου για τον καιρό:
Ο προγνώστης καιρού Λευτέρης Σούσος, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του:
● Την Πέμπτη θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με τις περισσότερες βροχές να εστιάζουν τη δυτική χώρα, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
● Ωστόσο, θα βρέξει τη Πέμπτη και στην Αθήνα αλλά δεν φαίνεται να δημιουργούν τα φαινόμενα ιδιαίτερα προβλήματα.
•Πρόκειται για ένα βαρομετρικό χαμηλό όπου θα εισέλθει από τα δυτικά τη Τετάρτη επηρεάζοντας αρχικά περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας και αστάθεια με λίγα διάσπαρτα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Θράκη, Δωδεκάνησα και Κρήτη και από Πέμπτη το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα, ως αποτέλεσμα να δεχτεί πέρασμα βροχών και σποραδικών καταιγίδων και η υπόλοιπη χώρα.
•Οι χιονοπτώσεις θα αφορούν ορεινά υψόμετρα της δυτικής, της κεντρικής και της βόρειας χώρας.
•Η αυξημένη υγρασία και οι νοτιάδες παραμένουν και θα αρχίζουν να ενισχύονται από τη Τετάρτη και ιδιαίτερα τη Πέμπτη κυρίως στα Πελάγη λόγω της μεταβολής του καιρού.
•Τη Παρασκευή τα φαινόμενα θα αρχίζουν να εξασθενούν και ο καιρός θα παρουσιάζει βελτίωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά και με τους ανέμους σταδιακά να εξασθενούν και να στρέφονται σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
•Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση τη Πέμπτη για να αρχίζει να ανεβαίνει από τη Παρασκευή και το Σάββατο, με τον υδράργυρο να παραμένει κοντά στα ίδια υψηλά επίπεδα για την εποχή στις περισσότερες περιοχές.
•Ωστόσο στις 2 με 3 του Φλεβάρη φαίνεται να υπάρχει ένα νέο πιθανό σύστημα από τα δυτικά προς τα ανατολικά να μας απασχολεί και μέσα στην επόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία θα αρχίζει να παρουσιάζει πτώση από βορρά προς νότο σε πιο χειμωνιάτικες καταστάσεις.
•Θα τα δούμε όλα αναλυτικά τις επόμενες ημέρες για να υπάρχει καλύτερη εικόνα στα προγνωστικά στοιχεία.
Η σημασία είναι ότι ο Χειμώνας δεν τελείωσε.
•Θα βγάλω τις επόμενες ημέρες και την μακροπρόθεσμη εκτίμηση καιρού για τον μήνα Φεβρουάριο, ώστε να δείτε με μια ματιά την εξέλιξη του καιρού για τον νέο μήνα.
Καιρός: Επιστρέφει ο χειμώνας τον Φλεβάρη
Επίσης, όπως αναφέρει το Weather Phenomena, η προοπτική για το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου είναι να επιστρέψει ο χειμώνας.
![kairos_xartis](https://s.parapolitika.gr/images/w516/jpg/files/2025-01-27/kairos_xartis.jpg)
![xartis_kairos](https://s.parapolitika.gr/images/w516/jpg/files/2025-01-27/xartis_kairos.jpg)
![kairos_xartes](https://s.parapolitika.gr/images/w516/jpg/files/2025-01-27/kairos_xartes.jpg)