Καιρός: Έρχεται τριήμερο με καταιγίδες

Τριήμερο με καταιγίδες βρίσκεται προ των πυλών, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ενώ αναμένεται να επηραστεί και η Αττική.

Πιο αναλυτικά, περιορισμένη αστάθεια θα επικρατήσει σήμερα με λίγες μεσημεριανές μπόρες κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και τη Θράκη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Τριήμερο με καταιγίδες τις επόμενες ημέρες 

Όμως από την Πέμπτη έως και το Σάββατο αναμένεται έντονα άστατος καιρός με αρκετές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, ενώ αναμένεται να επηρεαστεί και η Αττική.

Επιπλέον, θα επηρεαστούν παράλληλα το Ιόνιο, οι Σποράδες, η Εύβοια και την Παρασκευή τα ορεινά της Κρήτης. Μάλιστα, την Πέμπτη θα σημειωθούν οι περισσότερες καταιγίδες.

Στον αντίποδα, ο καιρός σε Κυκλάδες και ανατολικό Αιγαίο θα παραμείνει καλοκαιρινός. Από την Κυριακή αναμένεται βελτίωση του καιρού και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Ο καιρός το φθινόπωρο – Η εποχική πρόγνωση της ΕΜΥ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εποχική πρόγνωση της ΕΜΥ για το φθινόπωρο ο καιρός αναμένεται ζεστός, με τις αποκλίσεις να κυμαίνονται κατά μέσο όρο 1 με 2 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Μάλιστα ο μετεωρολόγο της ΕΡΤ, η εποχική πρόγνωση για το καλοκαίρι που διανύουμε ήταν απόλυτα επιτυχημένη, καθώς έκανε λόγο για ένα αρκετά ζεστό καλοκαίρι.

Recommended For You

About the Author: efoni