Καιρός: Έρχεται νέος καύσωνας και στην Αθήνα

Νέο κύμα καύσωνα να «σαρώνει» την Αθήνα θέλουν τα προβλεπτικά μοντέλα, με την Τρίτη και την Τετάρτη να κορυφώνεται ο υδράργυρος, αγγίζοντας τους 41 βαθμούς τις μεσημβρινές ώρες.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo, αν και οι αμέσως επόμενες ημέρες προδιαγράφονται επίσης ζεστές, ο καύσωνας θα φτάσει στο απόγειό του την Τρίτη (25/6) και την Τετάρτη (26/6), με τις δύο μέρες να καταγράφουν μέγιστη θερμοκρασία 41 βαθμών Κελσίου.

Το Σάββατο (22/6) η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι πιο «απαλή», στους 35 βαθμούς, ενώ την Κυριακή θα σκαρφαλώσει στους 38. Τα ίδια ζενίθ θα καταγράψει και τη Δευτέρα, προτού όπως αναφέρθηκε κορυφωθεί τις δύο επόμενες ημέρες.

Η πρόβλεψη του meteo για την Τρίτη
Η πρόβλεψη του meteo για την Τρίτη | meteo.gr
Η πρόβλεψη του meteo για την Τετάρτη
Η πρόβλεψη του meteo για την Τετάρτη | meteo.gr

Το αναλυτικό δελτίο της ΕΜΥ για την Αττική

Σάββατο (22/6)

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
  • Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυριακή (23/6)

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς και κατά τόπους τους 38 με 39 και πιθανόν στα νότια τους 40 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα (24/6)

Καιρός γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη (25/6)

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα στα ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης στο Ιόνιο από τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Τετάρτη (26/6)

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο 4 με 5 και τοπικά 6, ενώ στο Αιγαίο θα διατηρηθούν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Recommended For You

About the Author: efoni