Καθαρά Δευτέρα 2021: Έκτακτο σχέδιο προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός

Σε συναγερμό παραμένουν οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς έρχεται η Καθαρά Δευτέρα.

Αυτό που ανησυχεί τους λοιμωξιολόγους και τους επιδημιολόγους είναι το ενδεχόμενο συνωστισμού σε πάρκα λόγω της Καθαράς Δευτέρας και του εθίμου για το πέταγμα του αετού.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση να κλείσουν μεγάλα πάρκα στην Αττική και άλλες μεγάλες πόλεις για την Καθαρά Δευτέρα.

Η πρόταση αυτή μαζί με τις εισηγήσεις για τις επόμενες περιοχές που θα πρέπει να μπουν στο «βαθύ κόκκινο» αναμένεται να εξεταστεί σε δύο συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο.

Σήμερα, Πέμπτη, θα συνεδριάσουν οι επιδημιολόγοι της επιτροπής του υπουργείου Υγείας και αύριο, Παρασκευή, τα δεδομένα θα εξετάσουν οι λοιμωξιολόγοι προκειμένου το απόγευμα της ίδιας ημέρας να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προς την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» κινούνται ο δήμος Ιωαννιτών και η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Πηγή: Newsbomb.gr

Recommended For You

About the Author: efoni