Κίνημα Αλλαγής: Ο Λοβέρδος διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος

Την διακήρυξή του, στην πορεία του προς τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, θα παρουσιάσει με μαγνητοσκοπημένο βίντεο που θα προβληθεί στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιουνίου 2021, ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Είναι μια φάση ανοιχτής διαβούλευσης έως τον Σεπτέμβριο που ανοίγει επίσημα ο προεκλογικός αγώνα. Καταγράφω όλες τις προτάσεις μου προς το εκλογικό σώμα, τα μέλη και στα στελέχη του κόμματος, προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», τόνισε ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ. «Περιμένω αντιδράσεις θετικές και αρνητικές, ώστε να ολοκληρώσω το κείμενο μου τον Σεπτέμβριο», σημείωσε.

Πρόσθεσε, δε, ότι για το σκοπό αυτό θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα στο διαδίκτυο. Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι με την τακτική αυτή δημιουργεί «πολεμικό κλίμα» και «εσωστρέφεια». «Εξωστρέφεια προκάλεσε η υποψηφιότητά μου και όχι το αντίθετο. Ο τεράστιος χώρος που εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ κλείστηκε σε ένα μικρό καβούκι και ασφυκτικά. Η υποψηφιότητά μου ανοίγει προοπτικές», επισήμανε. Όπως εξήγησε ο ίδιος, στη διακήρυξή του θα υπάρχουν όλα τα θέματα: από την έννοια του πατριωτισμού μέχρι και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν πρόκειται να βάλει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής στο τραπέζι του εσωκομματικού διαλόγου.

Αναφορικά με τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι θα έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι. «Φαίνεται ότι δεν θα έχουμε εντάσεις, κάτι που μας συμφέρει και τις δυο χώρες κυρίως για τα οικονομικά, καθώς και για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων όπως πέρυσι», υπογράμμισε.

Όπως είπε, το σημαντικό θέμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ δεν ήταν τα ελληνοτουρκικά, αλλά οι σχέσεις της Δύσης με την Τουρκία, με την Ρωσία και κυρίως με την Κίνα. Σημείωσε ότι η απομόνωση της Τουρκίας είναι πολύ μεγάλη, λέγοντας πως ο Ερντογάν θέλει να εμφανιστεί ως «διαλλακτικός» και ζητά διμερή διάλογο με την Ελλάδα, χωρίς την παρουσία των ισχυρών συμμάχων της χώρας μας.

Recommended For You

About the Author: efoni