Κέιτ Μίντλετον: Τα τρία χειρότερα σενάρια για την υγεία της

Ημακροσκελής νοσηλεία της Κέιτ Μίντλετον έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη Βρετανική κοινωνία, καθώς η δημοφιλής σύζυγος του πρίγκηπα Ουίλιαμ υπεβλήθη σε κοιλιακή χειρουργική επέμβαση και αναμένεται να λείψει από την ενεργό δράση μέχρι το Πάσχα.

Με την βασιλική οικογένεια να διαψεύδει πολλές φήμες σχετικά με τον λόγο της εγχείρησης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου, Κική Σονίδου, μίλησε στην ΕΡΤ για τις τρεις πιο πιθανές παθήσεις που μπορεί να οδήγησαν την πριγκίπισσα της Ουαλίας στο νοσοκομείο.

«Δεν είναι μία απλή επέμβαση»

Η ειδικός ξεκίνησε αναφερόμενη στην εξωστρέφεια που επιδεικνύουν τα ανάκτορα, αφού μοιράζονται τις συνθήκες υγείας των μελών τους με τον απλό λαό για να γίνονται πιο προσιτοί.

Επεσήμανε ωστόσο πως ο χρόνος ανάρρωσης της Κέιτ υποδηλώνει μία αρκετά σοβαρή κατάσταση: «Ως γιατροί καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι αρκετά σοβαρό, δεν είναι μία επέμβαση ρουτίνας», δήλωσε, προσθέτοντας πως η ιδιωτική κλινική στην οποία νοσηλεύεται εξειδικεύεται σε ανάλογες περιπτώσεις και είναι πλήρως εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει την κατάστασή της.

«Όταν ένας άνθρωπος θα μείνει στο νοσοκομείο δύο εβδομάδες, όταν γνωρίζουμε ότι οι χρόνοι νοσηλείας είναι πολύ μικροί στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν μία γυναίκα φαινομενικά υγιής, δεν μπορέσει να επιστρέψει στα καθήκοντά της τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα, αν όχι αργότερα, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό», τόνισε.

Τα τρία σενάρια

Συνεχίζοντας η κα Σονίδου ανέλυσε τα τρία σενάρια για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον, εκτιμώντας πως αιτία της εισαγωγής της στάθηκε κάποια σοβαρή μορφή καρκίνου.

«Σίγουρα παραπέμπει σε κάτι πολύ άσχημο που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμαδηλαδή καρκίνοι που χρειάζονται περισσότερες μέρες νοσηλείας».

Ακόμα και μια υστερεκτομή, ένα γυναικολογικό χειρουργείο, δεν είναι παραπάνω από δυο μέρες νοσηλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άρα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι πιο περίπλοκο και οι απόψεις διίστανται. Σε αυτές τις τρεις πιθανές διαγνώσεις κινούμαστε και η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει ότι πρόκειται για κακοήθεια» κατέληξε.

Recommended For You

About the Author: efoni