Κάτοικος Σαρωνίδας στο efoni.gr: H κατάσταση είναι απελπιστική- Δεν βλέπουμε στα δύο μέτρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Νέο Κουβαρά Αττικής. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη πυρκαγιά που ήδη έχει κάψει σπίτια και αυτοκίνητα τόσο στον Κουβαρά όσο στο Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο efoni.gr, ανέφερε πώς η κατάσταση στην Σαρωνίδα είναι απελπιστική και ζουν πρωτόγνωρες στιγμές, καθώς δεν βλέπουν ούτε στα δύο μέτρα μπροστά τους.

Δείτε εικόνα αυτή τη στιγμή

 

 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, προσήχθη αλλοδαπός για την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Νέο Κουβαρά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, εξακολουθούν να μαίνονται τέσσερα μέτωπα σε Σαρωνίδα, Λουτράκι, Δερβενοχώρια και Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Η κατάσταση στο μέτωπο της Σαρωνίδας είναι καλύτερη, ενώ συνολικά επιχειρούν 210 πυροσβέστες, με 10 πεζοπόρα τμήματα, 6 ελικόπτερα.

Παράλληλα, συνδράμουν 20 άτομα από το ΓΕΕΘΑ με πεζοπόρο τμήμα, το Λιμενικό με 4 φουσκωτά και δύο αλιευτικά που είναι σε εγρήγορση για τυχόν επέμβαση στην Παλαιά Φωκαία.

Επίσης συμμετέχει μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, αλλά και μεγάλος αριθμός υδροφόρων οχημάτων από την Περιφέρεια Αττικής.

Αναλυτικά η εικόνα από τη φωτιά στον Κουβαρά

Σπίτια και ΙΧ τυλίχθηκαν στις φλόγες σε Κουβαρά, Λαγονήσι και Σαρωνίδα, την ώρα που στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, δυσχαιρένοντας το έργο των πυροβεστών.

 Στα Κύθηρα έφτασε ο καπνός από την πυρκαγιά

πτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά Ανατολικής Αττικής να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς ΒΑ ανέμους τουλάχιστον 220 km νότια, πάνω από τη θάλασσα των Κυθήρων, το απόγευμα (16:45) της Δευτέρας 17.07.2023 (Εικόνα 1).

Φωτιά στον Κουβαρά: Στα Κύθηρα έφτασε ο καπνός από την πυρκαγιά-1
Εικόνα 1. Δορυφορική εικόνα του καπνού από τη δασική πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά (Αττική) το απόγευμα (16:45) της Δευτέρας.

Νωρίτερα το μεσημέρι, ο πολικής τροχιάς δορυφόρος Aqua (NASA) συνέλαβε επίσης την εντυπωσιακή διασπορά του πυκνού καπνού πάνω από τον Αργοσαρωνικό, ανατολικά της Ύδρας (Εικόνα 2).

Φωτιά στον Κουβαρά: Στα Κύθηρα έφτασε ο καπνός από την πυρκαγιά-2
Εικόνα 2. Δορυφορική εικόνα του καπνού από τη δασική πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά (Αττική) το μεσημέρι (14:15) της Δευτέρας 17.07.2023.

 

 

Recommended For You

About the Author: efoni