Ιός Δυτικού Νείλου: Στην Καρδίτσα ο πρώτος θάνατος

Στην Καρδίτσα καταγράφηκε, όπως σημειώνουν οι σχετικές πληροφορίες, ο πρώτος θάνατος από τον Ιό του Δυτικού Νείλου, ο οποίος προκύπει από το τσίμπημα των κουνουπιών. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία γυναίκα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα, 92 ετών εισήχθη στο νοσοκομείο Καρδίτσας με συμπτώματα μηνιγγοεγκεφαλίτιδας. Στη συνέχεια παρουσίασε επιδείνωση και μετά από 6 ημέρες κατέληξε

Ο εξειδικευμένος έλεγχος απέδειξε ότι νοσούσε από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Δύο νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Δύο νέα κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε τρία.

Από τους ασθενείς, οι δύο ήταν ηλικιωμένοι (ηλικίες άνω των 67 ετών) και παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση. Ο ένας εξ αυτών νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο, αλλά εκτός μονάδας εντατικής θεραπείας, ενώ ο δεύτερος έχει λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο τρίτος ασθενής είχε ήπιες εκδηλώσεις, που δεν αφορούσαν το κεντρικό νευρικό σύστημα (δηλαδή τον εγκέφαλο ή το νωτιαίο μυελό). Τα τρία κρούσματα έχουν καταγραφεί σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών, Καρδίτσας και Καβάλας.

Όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο πρώτος ασθενής που νόσησε ο ιός του Δυτικού Νείλου εφέτος, ανέφερε πως τα συμπτώματά του άρχισαν στις 5 Ιουλίου.

Recommended For You

About the Author: efoni