Ισίδωρος Μάδης: Οφείλουμε να εκσυγχρονίσουμε τον δήμο και να δημιουργήσουμε υποδομές

Στην εκπομπή «Διάλογο με την Αυτοδιοίκηση» με τη Φωτεινή Βρύνα φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Αναφερόμενος την πανδημία, προανήγγειλε νέα rapid tests σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής στην περιοχή του Φούρεσι τις επόμενες μέρες ενώ σχολίασε πως «από τον Μάρτιο του 2020 κάναμε όλα τα απαραίτητα προκειμένου να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Εξασφαλίσαμε ότι οι δομές είναι ασφαλείς για δημότες και υπαλλήλους ενώ επενδύσαμε και στον τακτικό έλεγχο των υπαλλήλων με τεστ».
Δεν έκρυψε την ανησυχία του για την πορεία της οικονομίας σε τοπικό επίπεδο η οποία ήταν φθίνουσα ήδη πριν την πανδημία. «Δεν ξέρω αν τα μέτρα είναι ικανά για να κρατήσουν ζωντανά τα καταστήματα» σημείωσε τονίζοντας ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του δήμου θα ληφθούν επιπλέον μέτρα στήριξης.
Αναφερόμενος στο έργο της αποχέτευσης στα Γλυκά Νερά, χαρακτήρισε λογική την 8μηνη παράταση λόγω των εμπλοκών που προκύπτουν με την αρχαιολογία. Θύμισε πως ο εργολάβος του δικτύου ακαθάρτων στα Γλυκά Νερά έχει συμβατική υποχρέωση αποκατάστασης των κακοτεχνιών για διάστημα 18 μήνες μετά την παράδοση του έργου παρεμβάσεις θα προκύψουν και από τη δημοτική αρχή.
Ερωτώμενος για τα σημαντικά προβλήματα του δήμου, εστίασε στις αυξημένες αρμοδιότητες σε συνδυασμό με την υποστελέχωση και ειδικά σε επιστημονικό προσωπικό. Συνέδεσε το πρόβλημα αυτό με την πρόοδο του δήμου λόγω των απαιτούμενων μελετών έργων.
Μιλώντας για τα οικονομικά του Δήμου Παιανίας αναφέρθηκε στις επισφάλειες που υπάρχουν με κυρίαρχη την οφειλή προς τον ΔΑΑ. Εξήγησε πως έχει επιλέξει την διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού ώστε να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέτωπα ενώ για την περίπτωση του Ελεύθερος Βενιζέλος διεκδικείται κρατική παρέμβαση και μακροχρόνια λύση. «Δεν χαρίζω τίποτα στο αεροδρόμιο. Εχει δικαιωθεί πλήρως» συμπλήρωσε απαντώντας σε τηλεθεατή επιρρίπτοντας ευθύνες σε προηγούμενες διοικήσεις.
Ο Ισίδωρος Μάδης ανακοίνωσε πως η μελέτη αποκατάστασης των ολυμπιακών ακινήτων θα είναι έτοιμη το Ιούνιο ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και ευχαρίστησε τον κ. Μαρτίνο για την εκπόνησή της.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη στήριξη από την Περιφέρεια Αττικής και τον Γιώργο Πατούλη.
Χαρακτήρισε ως εμβληματικό έργο την αστική αναζωογόνηση στην παραρεμάτιο περιοχή, 25 στρεμμάτων, υπερτοπικής σημασίας που θα καλύψει ανάγκες και γειτονικών περιοχών ενώ προέταξε επίσης τα έργα κατασκευής Δημοτικού Καταστήματος στην ΔΕ Γλυκών Νερών για το οποίο θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση στην τρέχουσα περίοδο και της ανέγερσης του 5ου Δημοτικού Σχολείου στην ΔΕ Παιανίας.
«Οφείλουμε να εκσυγχρονίσουμε τον δήμο μας, να τον κάνουμε ένα δήμο πρότυπο, να δημιουργήσουμε υποδομές. Πάσχουμε σε όλα σήμερα. Ένας στόχος ακόμη είναι να δημιουργηθούν κοινόχρηστοι χώροι» τόνισε ο Ισίδωρος Μάδης.
Ερωτώμενος από τηλεθεάτρια για τα γηπεδάκια της Αττικής, ανακοίνωσε την αποκατάσταση τους σημειώνοντας πως αναμένεται η έγκριση της σχετικής μελέτης.
Σε αντίστοιχη ερώτηση για την κεντρική πλατεία της Παιανίας τόνισε πως δεν έχει πραγματοποιηθεί τροποποίηση του ρυμοτομικού, κάτι που γίνεται σήμερα. Ξεκαθάρισε πως η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα. «Η πλατεία όπως την γνωρίζουμε δεν είναι πλατεία αλλά δρόμοι» σχολίασε.
Αναφορικά με τα δημοτικά τέλη, ο Ισίδωρος Μάδης τόνισε πως παρέλαβε το δήμο με έλλειμα 1.450.000 ευρώ με συνέπεια να μην μπορεί να λειτουργήσει ανταποδοτικά η Διεύθυνση Περιβάλλοντος. «Τα ανταποδοτικά καλύπτουν τις ανάγκες της καθημερινότητας» είπε ενώ εξήγησε πως μετά το Δήμο Ταύρου – Μοσχάτου, ο Δήμος Παιανίας είναι ο φθηνότερος σε δημοτικά τέλη. Ο Δήμαρχος Παιανίας έκανε λόγω για εργαλειοποίηση του θέματος από την αντιπολίτευση. «Δεν υπάρχει κανένας τρελός δήμαρχος όταν έχει υγιή οικονομικά να κάνει αυξήσεις» επεσήμανε.

Recommended For You

About the Author: efoni