Ιούνιος 2021: Αναλυτικές προβλέψεις για τα 12 ζώδια

«Η ζωή μας με τον ανάδρομο Ερμή» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του Ιουνίου που είναι ένας μήνας με αρκετά μπερδέματα, αφού στη διάρκεια του θα είναι ιδιαίτερα αναμεμιγμένος και ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης της σύγχυσης. Κι εφόσον ο Ερμής είναι ανάδρομος στο ζώδιο της πληροφορίας, των ειδήσεων, της επικοινωνίας, των μέσων επικοινωνίας, καταλαβαίνετε πόση παραπληροφόρηση θα υπάρχει σε καθημερινή βάση που θα μας δημιουργεί νοητική κούραση, καθώς δεν θα είναι εύκολο να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα πάντα. Αυτό θα μας κάνει πιο διστακτικούς στις αποφάσεις μας, ενώ οι καθυστερήσεις και οι αναβολές θα δίνουν και θα παίρνουν.

Ο μήνας ξεκινά με την αλλαγή ζωδίου της Αφροδίτης που περνά σε ένα πολύ πιο συναισθηματικό και αγαπησιάρικο ζώδιο, στον Καρκίνο. Μάλιστα, τα ξημερώματα της 4ης Ιουνίου θα σχηματίσει και μια υπέροχη όψη με τον Δία, πολύ ευνοϊκή για τα ζώδια του νερού Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες.

Στις 5/6 τα πράγματα θα γίνουν ιδιαίτερα έντονα, καθώς ο Άρης έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Πλούτωνα. Αυτοί οι δυο πλανήτες σε όψεις είναι ένα κράμα αρκετά επικίνδυνο για εκδήλωση βίαιων συμπεριφορών, αλλά και για τρομοκρατικά χτυπήματα, φυσικές καταστροφές ή εγκλήματα στα πρωτοσέλιδα. Στις σχέσεις μας παρόλα αυτά καλό είναι να προσπαθήσουμε συνειδητά να αποφύγουμε τις εντάσεις το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

Στις 10 Ιουνίου σχηματίζεται η δεύτερη και τελευταία έκλειψη του καλοκαιριού στο ζώδιο των Διδύμων. Πρόκειται για μια ετήσια Ηλιακή έκλειψη που θα επηρεάσει κυρίως Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες φέρνοντας αλλαγές στις ζωές τους. Η σύγχυση θα βασιλεύει και με αυτό το φεγγάρι, καθώς συμμετέχει ο Ποσειδώνας σε όψη.

Στις 11/6 ο Άρης προχωρά στον Λέοντα σε μια πιο δυναμική θέση, πιέζοντας περισσότερο την ομάδα των σταθερών ζωδίων: Ταύρων, Λεόντων, Σκορπιών και Υδροχόων. Το βράδυ της 14ης προς 15η Ιουνίου σχηματίζεται το δεύτερο τετράγωνο του Ουρανού με τον Κρόνο που δημιουργεί συγκρούσεις και αναταράξεις στο παγκόσμιο χωριό.

Στις 21/6 ξεκινά με το θερινό Ηλιοστάσιο η εποχή του Καρκίνου, καθώς ο Ήλιος προχωρά στο πρώτο καλοκαιρινό ζώδιο. Στο περιβάλλον του Καρκίνου κυβερνά η καρδιά και το συναίσθημα. Την ίδια μέρα έχουμε το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα που ανεβάζει το βαθμό ενσυναίσθησης, αλλά και την επιθυμία μας για έρωτα, αγάπη, τρυφερότητα και όμορφα συναισθήματα.

Στις 22/6 τελειώνει η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή κι από κει και κάτω σιγά σιγά θα σκεφτόμαστε με περισσότερη διαύγεια, ενώ όλα θα γίνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα στην καθημερινότητα μας χωρίς αναβολές.

Στις 24/6 έχουμε την Πανσέληνο του Ιουνίου στο ζώδιο του Αιγόκερω, σε ένα πρακτικό και γήινο ζώδιο που βοηθά να εστιάσουμε στους στόχους μας κυρίως σε επαγγελματικό επίπεδο και να ακολουθήσουμε τις φιλοδοξίες μας. Την ίδια μέρα σχηματίζεται και η αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα που δημιουργεί μεγαλύτερη ένταση στις ερωτικές μας σχέσεις και είναι από τις όψεις που υποδηλώνουν χειριστικά παιχνίδια, ζήλιες και παιχνίδια εξουσίας.

ΚΡΙΟΣ

Ο Ιούνιος είναι κάπως χαοτικός για την καθημερινότητα σας, καθώς ο Ερμής βρίσκεται σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο μεγαλύτερο μέρος του στον τομέα της επικοινωνίας και των μετακινήσεων, δημιουργώντας έναν πονοκέφαλο καθημερινά σε θέματα επικοινωνίας. Είναι ίσως πιο δύσκολο να συνεννοηθείτε με τους άλλους, σαν να μην εκπέμπετε στο ίδιο μήκος κύματος κι επίσης δημιουργεί ένα χάος με emails, μηνύματα, τηλεφωνήματα. Προσέξτε τα δεδομένα σας και φροντίστε για την ασφάλεια των κωδικών, αλλά και του μεταφορικού σας μέσου. Στο τέλος της πρώτης του εβδομάδας η αντίθεση Άρη-Πλούτωνα, που αφορά περισσότερο τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο, μπορεί να δημιουργήσει ένταση και προκλήσεις στην επαγγελματική ή οικογενειακή σας ζωή. Ούτως ή άλλως ο τομέας της καριέρας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για σας. Προσεκτικοί για λάθη, ιδιαίτερα αν κάνετε ένα επάγγελμα που έχει ως βάση την επικοινωνία ή τις μετακινήσεις, στις 10/6 με την Ηλιακή έκλειψη στους Διδύμους. Επίσης, προσοχή οι σπουδαστές που έχουν εξετάσεις αυτό το διάστημα με τον ανάδρομο Ερμή. Μην βιάζεστε να παραδώσετε το γραπτό σας, να είστε προσεκτικοί με τις λεπτομέρειες και να δώσετε βάση στο να αντιληφθείτε σωστά ποιο είναι το ζητούμενο. Στις 15/6 η όψη Κρόνου-Ουρανού που επαναλαμβάνεται μέσα στη χρονιά σάς κάνει να νιώθετε διχασμένοι ανάμεσα στο να έχετε την οικονομική άνεση που προσφέρει μια δουλειά και την ψυχική ικανοποίηση που σας δίνει το να ακολουθήσετε τα όνειρα σας και μια πιο ασταθή κατάσταση επαγγελματικά. Στις 11/6 ο κυβερνήτης σας Άρης προχωρά σε μια πιο θετική θέση προς το ζώδιο σας στον Λέοντα και αναζωογονεί την ερωτική σας ζωή, αλλά και τα επαγγελματικά σας σχέδια και διεκδικήσεις. Στις 22/6 τελειώνει η ανάδρομη πορεία του Ερμή και θα καταφέρετε να συνεννοηθείτε επιτέλους. Στις 24/6 σχηματίζεται η Πανσέληνος του Ιουνίου σε θετική όψη προς τον Δία και θα έχετε θετικές εξελίξεις στην καριέρα και την επαγγελματική σας ζωή.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ιούνιος έχει έμφαση στον τομέα των οικονομικών για το ζώδιο σας και καλά θα κάνετε από την αρχή του κιόλας να προγραμματίσετε με σωστό τρόπο τα έξοδα σας, για να μην βρεθείτε προς εκπλήξεως στο τέλος του. Βλέπετε εκτός από τον Ήλιο και τον ανάδρομο Ερμή, στον ίδιο τομέα των οικονομικών θα σχηματιστεί και η Ηλιακή έκλειψη στις 10/6. Αν σας πιάνει η παρόρμηση να κάνετε αγορές καλύτερα να το σκεφτείτε και μια και δυο φορές, αν δεν θέλετε μετά να μετανιώνετε. Κι επειδή ο Ιούνιος θα είναι ένας κοινωνικός μήνας με την Αφροδίτη στον Καρκίνο, με πλείστες ευκαιρίες για εξόδους και συναντήσεις με τους φίλους ή τους συγγενείς, συγκρατηθείτε με τις γενναιοδωρίες και μην κάνετε επιπόλαια έξοδα. Η έκλειψη στις 10/6 στους Διδύμους μπορεί να φέρει μια δεύτερη πηγή εσόδων, αλλά καλά θα κάνετε να είστε προσεκτικοί εκείνες τις ημέρες, διότι στην έκλειψη αυτή συμμετέχει και ο Ποσειδώνας και μπορεί κάτι να σας αποκρύπτεται. Αν σας παρουσιάζεται μια πρόταση επαγγελματική ως πολύ καλή για να είναι αληθινή, να είστε πιο καχύποπτοι. Προσοχή αυτές τις μέρες και στους λογαριασμούς, τις κάρτες και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σας. Ο Άρης περνά στον Λέοντα στις 11/6, ωθώντας την προσοχή σας περισσότερο στην προσωπική σας ζωή και στον τομέα της οικογένειας και του σπιτιού. Κάποιοι μπορεί να έχετε χωροταξικές αλλαγές με αυτή την επιρροή, μετακομίζοντας είτε σε ένα νέο σπίτι ή σε ένα νέο περιβάλλον εργασίας. Ή μπορεί να παίρνετε απόφαση να κάνετε επισκευές, ανακαίνιση στο σπίτι σας ή να βρείτε ένα εξοχικό σπίτι που μπορεί να διαμένετε τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ρυθμοί θα είναι πιο έντονοι σε καθημερινή βάση και οι αγωνίες είτε για ένα επαγγελματικό ζήτημα είτε για την οικογένεια πιο συχνές. Παρόλα αυτά πριν το τέλος της ανάδρομης πορείας του Ερμή, δηλαδή πριν τις 22/6, τίποτε δε φαίνεται να λύνεται όπως θα το επιθυμούσατε. Η είσοδος του Ήλιου στον Καρκίνο στις 21/6 και η Πανσέληνος στις 24/6 σας προτρέπουν να είστε πιο ανοιχτόμυαλοι και να μην αποκλείετε τίποτε. Θέματα που σχετίζονται με τη γνώση, την εκπαίδευση, τα μελλοντικά σας επαγγελματικά σχέδια, τα ταξίδια, θα σας απασχολήσουν περισσότερο και μπορεί να έχετε θετικές προοπτικές και εξελίξεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Πάρτι γενεθλίων με ανάδρομο Ερμή και μια Ηλιακή έκλειψη στις 10/6 στο ζώδιο σας κι ο Ιούνιος μοιάζει με ρόλερ κόστερ στο μεγαλύτερο μέρος του. Το θέμα είναι ότι με κάποιον τρόπο δεν είστε εσείς ο οδηγός στο τρενάκι αυτό ή δεν ξέρετε τη διαδρομή ακριβώς, γι’ αυτό μην τρελαίνεστε να έχετε τον έλεγχο όλων όσων συμβαίνουν. Απλά απολαύστε στο έπακρο ό,τι θετικό έρχεται και προστατέψτε με τον καλύτερο τρόπο τον εαυτό σας από ό,τι μπορεί να σας ζορίσει στην πορεία του Ιουνίου. Η αρχή του μήνα είναι ιδιαίτερα ευχάριστη με το τρίγωνο της Αφροδίτης προς τον Δία κι έτσι μέχρι τις 4/6 μπορεί να προκύπτει ένα δώρο, μια θετική επαγγελματική εξέλιξη, κάτι στα οικονομικά σας που είναι βοηθητικό. Η Αφροδίτη από τον Καρκίνο βέβαια θα ανοίξει την όρεξη σας για αγορές και ψώνια για τον εαυτό σας ή την οικογένεια σας κι αυτό θέλει κάποια προσοχή για να μην μετανιώσετε για τις αγορές σας μέσα στην περίοδο του ανάδρομου κυβερνήτη σας. Η έκλειψη στις 10/6 λαμβάνει χώρα στο ζώδιο σας και επηρεάζει αρκετά την πορεία και τις εξελίξεις στη ζωή σας. Συνήθως οι εκλείψεις σηματοδοτούν αλλαγές και για σας αυτές οι αλλαγές μπορεί να αφορούν από την εμφάνιση μέχρι την καριέρα. Είναι ένα νέο κεφάλαιο που ανοίγει με αυτή την έκλειψη. Βέβαια κάποιες φορές όταν έχουμε εκλείψεις σε περίοδο ανάδρομου Ερμή καθυστερούν οι αλλαγές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα γίνουν. Δε φτάνει που από τη φύση σας είστε επικοινωνιακοί, κάποιες φορές πολυλογάδες, έρχεται και ο Άρης στον τομέα της επικοινωνίας στις 11/6 και για το υπόλοιπο του μήνα θα είστε πιο εξωστρεφείς, πιο ομιλητικοί, θα κινείστε περισσότερο και θα επικοινωνείτε και περισσότερο. Κάποιοι μπορεί να αποφασίσετε να κάνετε κάποιο σεμινάριο ή να μάθετε περισσότερα για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Πολλά θα αλλάξουν στις πεποιθήσεις και τις αντιλήψεις σας ούτως ή άλλως με το τετράγωνο του Κρόνου προς τον Ουρανό. Δεν είναι κακό να αποδεχόμαστε ότι σκεφτόμασταν με λάθος τρόπο κάποια πράγματα. Κακό είναι να μην εξελισσόμαστε. Κι εσείς ευτυχώς είστε πολύ έξυπνοι για να μείνετε πίσω. Σε όλη τη διάρκεια του Ιουνίου θα σας απασχολήσουν τα οικονομικά σας, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται πως η τύχη θα είναι πιο γενναιόδωρη απέναντι σας. Έτσι μετά το τέλος της ανάδρομης πορείας του Ερμή τα πράγματα μπορεί να βελτιωθούν. Στις 24/6 χρειάζεται προσοχή σε εντάσεις στις σχέσεις σας. Την ίδια μέρα η Πανσέληνος μπορεί να φέρει μια θετική εξέλιξη στα επαγγελματικοοικονομικά σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το ξεκίνημα του Ιουνίου είναι πιο ήσυχο κι ίσως υπάρχουν κάποια πράγματα που προσπαθείτε να διαχειριστείτε σε ψυχολογικό επίπεδο, κάποιες καταστάσεις που αφορούν στις σχέσεις σας κυρίως στη δουλειά, αλλά για κάποιους και σε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης. Μερικές φορές αυτά τα συναισθήματα είναι λίγο άβολα, αλλά σας δίνουν την ευκαιρία να κοιτάξετε μέσα σας και να επιτύχετε περισσότερη αυτογνωσία και πρόοδο. Στις 2/6 η Αφροδίτη προχωρά στο ζώδιο σας στέλνοντας σας θετικές δονήσεις. Είναι η στιγμή σας να λάμψετε, να εντυπωσιάσετε τους άλλους και να νιώσετε έστω και λίγο αισιόδοξοι. Φυσικά η Αφροδίτη θα ευνοήσει και την προσωπική σας ζωή μέσα στον Ιούνιο. Προσοχή χρειάζεται στις 5/6, καθώς ο Άρης από το ζώδιο σας έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Αυτή η όψη μπορεί να σας κάνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς με τους άλλους ή να ξυπνήσει και ζήλιες μέσα σας. Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους σε αυτή τη φάση. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο προσέξτε τις εντάσεις στην προσωπική σας ζωή ή με έναν συνεργάτη το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου. Καλύτερα να κρατήσετε χαμηλούς τόνους και να τις αποφύγετε. Στις 10/6 σχηματίζεται μια Ηλιακή έκλειψη στους Διδύμους σε ένα ιδιαίτερα παρασκηνιακό κομμάτι του ωροσκοπίου σας και πιθανώς να υπάρχουν καταστάσεις που εξελίσσονται μυστικά, χωρίς απαραίτητα εσείς να γνωρίζετε γι’ αυτές. Τουλάχιστον όχι προς το παρόν. Αυτό δε σημαίνει αυτόματα ότι είναι και εις βάρος σας. Αυτή η έκλειψη σας προσκαλεί να διώξετε όλη την τοξικότητα από τη ζωή σας από το σώμα, τη ψυχή και το πνεύμα σας και να μην αφήσετε τίποτε και κανένα να σας επηρεάζει αρνητικά. Η είσοδος του Άρη στις 11/6 στον Λέοντα και στον τομέα των οικονομικών σας οπλίζει με θάρρος, αυτοπεποίθηση και κίνητρο να «πουλήσετε» πιο ακριβά τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της εργασίας σας και γενικώς να αυξήσετε τα έσοδα σας. Τα οικονομικά εξάλλου είναι ένας από τους τομείς που επηρεάζει και το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό, η όψη της χρονιάς. Τα γενέθλια σας ξεκινούν με την είσοδο του Ήλιου στον Καρκίνο, στο θερινό Ηλιοστάσιο στην πιο μεγάλη μέρα του χρόνου στις 21/6. Είναι η στιγμή που βγαίνετε από τη χειμερία νάρκη, σχεδιάζετε το μέλλον σας με μεγαλύτερη αισιοδοξία και γιορτάζετε τα πιο ανέφελα -σχετικά με τα προηγούμενα χρόνια- γενέθλια σας. Η ορθή πορεία του Ερμή στους Διδύμους θα σας ανακουφίσει μετά τις 22/6. Θα νιώσετε ότι φεύγει ένα βάρος από το στήθος σας. Στις 24/6 η Πανσέληνος στα γενέθλια σας αφορά στις σχέσεις τόσο τις ερωτικές όσο και τις επαγγελματικές. Οι γεννημένοι στις αρχές του ζωδίου θα επωφεληθείτε. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο προσέξτε, διότι μπορεί να έχετε παρατράγουδα με χειριστικά παιχνίδια και τάσεις ρήξης.

ΛΕΩΝ

Ο Ιούνιος σας θέλει πρωταγωνιστές στις εξελίξεις, καθώς ο Άρης παίρνει θέση στο ζώδιο σας στις 11/6! Με ανάδρομο Ερμή στους Διδύμους από την πρώτη του μέρα, είναι ένας μήνας με έμφαση στο να ξαναβρεθείτε με παλιούς φίλους, συνεργάτες, να ξανασκεφτείτε τον ρόλο που έχουν παίξει οι διαπροσωπικές σας σχέσεις και συμμαχίες στην πρόοδο και την εξέλιξη σας και να κάνετε ίσως κάποια ξεκαθαρίσματα προκειμένου να σημειώσετε πρόοδο και να αφήσετε πίσω σας άτομα, τα οποία έχουν πλέον κλείσει τον κύκλο τους στη ζωή σας προσωπικά ή επαγγελματικά. Η Αφροδίτη στις 2 Ιουνίου περνά σε ένα πιο μυστικό και μοναχικό κομμάτι του ωροσκοπίου σας και ίσως η ανάγκη να περνάτε και κάποιες στιγμές μόνοι σας για να σκεφτείτε ή να ηρεμήσετε από τις επιρροές των άλλων είναι πιο επιτακτική. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου παρόλα αυτά είναι αρκετά απαιτητικό. Ίσως έχετε επιφορτιστεί με πολλές δουλειές, υποχρεώσεις και νιώθετε πιεσμένοι. Από την άλλη, μπορεί να σας βγαίνει συσσωρευμένη κούραση. Προσέξτε λίγο περισσότερο την υγεία σας και προσπαθήστε να ξεκουραστείτε χωρίς να φορτώνετε ασφυκτικά το πρόγραμμα σας. Προσοχή σε αντιπαραθέσεις και εντάσεις αυτές τις μέρες. Η Νέα Σελήνη – έκλειψη Ηλίου στις 10 Ιουνίου μπορεί να σας βρει λίγο μπερδεμένους ή σε σύγχυση σχετικά με τους στόχους σας. Από την άλλη, μπορεί να έχετε σκεφτεί να κάνετε μακροπρόθεσμα κάτι μαζί με μια ομάδα ανθρώπων που έχετε κοινές ιδέες, αντιλήψεις και όραμα. Όμως επειδή αυτή η έκλειψη μπορεί να σας αποπροσανατολίσει λόγω της εμπλοκής με τον Ποσειδώνα, μην βιάζεστε να ξεκινήσετε κάτι πριν σιγουρευτείτε ότι το θέλετε εκατό τοις εκατό. Στις 11/6 ο Άρης περνά στο ζώδιο σας, αυξάνει τη δυναμικότητα, αλλά και τους ρυθμούς και τις απαιτήσεις στην καθημερινότητα σας. Από τη μια θα έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση, θα είστε πιο εξωστρεφείς και πρόθυμοι για δράση κι από την άλλη μπορεί να προκύπτουν εντάσεις, απρόοπτα, τα οποία θα σας κρατάνε σε μια μεγαλύτερη αγωνία. Σε συνδυασμό με το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού μπορεί τώρα να μπαίνετε σε διαδικασία αποφάσεων για το μέλλον της καριέρας σας. Το θερινό Ηλιοστάσιο στις 21/6 με την είσοδο του Ήλιου στον Καρκίνο σας προτρέπει να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση στην υγεία σας, στην ψυχική σας ηρεμία και σας βοηθά να αποβάλλετε τις φοβίες, τις ενοχές και ό,τι τοξικό και ξένο προς εσάς υπάρχει στη ζωή σας. Η Πανσέληνος στις 24/6 είναι εξαιρετική για να μπείτε σε ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα αναφορικά με τη διατροφή σας και την άσκηση. Ακόμη. μπορεί να φέρει ένα θετικό μήνυμα για τα επαγγελματικά σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Ιούνιος μπαίνει με πολλές σκέψεις και αγωνίες σε σχέση με την εξέλιξη της καριέρας και των επαγγελματικών σας. Βλέπετε ο κυβερνήτης του ζωδίου σας Ερμής είναι ανάδρομος σε αυτό τον τομέα από την πρώτη μέρα του Ιουνίου μέχρι τις 22/6, κάνοντας σας πολλές φορές να νιώθετε μεγαλύτερη σύγχυση, αγωνίες, αμφιβολίες. Μάλιστα μπορεί να υπάρχουν και κάποια εμπόδια, τα οποία σας οδηγούν να επανεκτιμήσετε την κατεύθυνση στην καριέρα σας. Μέσα σε αυτό το κλίμα θα έχετε όμως βοήθειες, καθώς η Αφροδίτη από τον Καρκίνο και τον κοινωνικό σας 11ο οίκο θα φέρνει στο πλευρό σας άτομα που είναι πρόθυμα να σας στηρίξουν, φίλους, συνεργάτες. Μάλιστα δεν αποκλείεται να έχετε και μια πρόταση από ένα άτομο που ανήκει στο φιλικό σας περιβάλλον που να σας ενθουσιάζει επαγγελματικά. Από την άλλη, μπορεί να υπάρχει και ένα δίλημμα σε σχέση με την κατεύθυνση σας γενικότερα, με την έκλειψη που σχηματίζεται στις 10/6 στον τομέα της καριέρας. Μια Ηλιακή έκλειψη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα μπορεί να σας βάλει σε μια διαδικασία αλλαγών όχι απαραίτητα αυτή τη στιγμή, αλλά και στο μέλλον. Πολλές φορές άλλωστε με τις εκλείψεις που πραγματοποιούνται εν μέσω ανάδρομου Ερμή τα αποτελέσματα αργούν να φανούν. Ή μπορεί να συζητήσετε τώρα για κάτι, το οποίο να πάρει σάρκα και οστά το φθινόπωρο. Σε κάθε περίπτωση να έχετε πίστη στον εαυτό σας πως ό,τι κι αν συμβαίνει μπορείτε να αντεπεξέλθετε και θα σας οδηγήσει σε κάτι καλύτερο μακροπρόθεσμα. Στις 11/6 ο Άρης περνά στον Λέοντα στον 12ο Ηλιακό σας οίκο και σας εφιστά την προσοχή σε θέματα που αφορούν στην υγεία και τη φυσική σας κατάσταση. Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα σας από δω και κάτω και μετά όλα τα υπόλοιπα. Η θέση αυτή του Άρη πολλές φορές δείχνει και παρασκηνιακή δράση είτε την αναλαμβάνετε εσείς είτε άλλοι προς εσάς. Το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό -το δεύτερο μέσα στη φετινή χρονιά ενώ θα ακολουθήσει και τρίτο τον Δεκέμβριο- σας βάζει σε σκέψεις σχετικά με τη δουλειά. Δεν θέλετε να εγκλωβίζεστε σε ένα επάγγελμα που ναι μεν μπορεί να σας προσφέρει τα προς τα ζην, αλλά δεν σας επιτρέπει να ανοίξετε τους ορίζοντες σας και να νιώθετε δημιουργικοί. Το θερινό Ηλιοστάσιο στις 21/6 ενεργοποιεί περαιτέρω την κοινωνική σας ζωή, φέρνει ευκαιρίες να συναντήσετε φίλους, να κάνετε και κάποιο ταξίδι, αλλά εντείνει και τις ερωτικές προοπτικές. Η Πανσέληνος μάλιστα στις 24/6 στον τομέα του έρωτα μπορεί να φέρει ένα μεγάλο πάθος στη ζωή σας, ειδικά αν είστε γεννημένοι τον Αύγουστο.

ΖΥΓΟΣ

Ο μήνας ξεκινά με την ανάδρομη πορεία του Ερμή στους Διδύμους στον τομέα των σπουδών, των ταξιδιών, των μελλοντικών επαγγελματικών σας σχεδίων, φέρνοντας αρκετά παρατράγουδα μέχρι τις 22/6 σε αυτά τα ζητήματα. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία, ματαιώσεις, αναβολές, διαφοροποίηση σε ραντεβού και σημαντικές ενάρξεις, γι’ αυτό να είστε ευέλικτοι σ’ αυτό το διάστημα. Αν είστε σπουδαστές και έχετε εξετάσεις αυτή την περίοδο να είστε πολύ προσεκτικοί στην κατανόηση των ερωτήσεων και να μην βιάζεστε. Βέβαια κάποιες στιγμές μπορεί να έχετε ένα αίσθημα χαμένου στη μετάφραση, αλλά θα υποχωρήσει μετά το τέλος της ανάδρομης πορείας του Ερμή στις 22/6. Κάποιες φορές, ο ανάδρομος Ερμής έρχεται να μας αποκαλύψει πράγματα, τα οποία έγιναν το προηγούμενο διάστημα ή μας βοηθά να τακτοποιήσουμε εκκρεμότητες του παρελθόντος. Η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης πλανήτης σας, περνά στις 2/6 στον τομέα της καριέρας δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην επαγγελματική σας εικόνα και πιθανώς και κάποιες θετικές κριτικές για τη δουλειά σας ή και ευκαιρίες να λάμψετε στον χώρο που δραστηριοποιείστε. Η αντίθεση Άρη-Πλούτωνα στις 5/6 σας δείχνει ξεκάθαρα πράγματα, τα οποία σας κρατάνε πίσω στην προσωπική σας ζωή. Προσέξτε οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο αυτό το Σαββατοκύριακο τις εντάσεις με την οικογένεια ή ακόμη και τους συνεργάτες σας. Αποφύγετε να εμπλακείτε σε «δράματα» τρίτων. Η Ηλιακή έκλειψη στις 10/6 μπορεί να φέρει νέες προοπτικές στη ζωής σας, αλλά αυτές οι μέρες θα είναι κάπως πιεσμένες για όλους και θα υπάρχει ηλεκτρισμός στην ατμόσφαιρα. Η έξοδος του Άρη από τον Καρκίνο θα βοηθήσει να φύγουν αρκετά άγχη για τις επαγγελματικές ή οικογενειακές σας εξελίξεις μετά τις 11/6 σταδιακά. Πλέον ο Άρης στις 11/6 θα πάρει μια πιο φιλική θέση προς το ζώδιο σας στον Λέοντα, ευνοώντας τη συλλογική δουλειά, τους νέους στόχους που θα θέσετε, αλλά και την επέκταση του κύκλου φίλων και συνεργατών. Στις 21/6 στο θερινό Ηλιοστάσιο ο Ήλιος περνά με τη σειρά του στον Καρκίνο. Όπως φαίνεται η καριέρα, η επαγγελματική σας ζωή, αλλά και η οικογενειακή ζωή εξ αντανακλάσεως θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για ένα μεγάλο διάστημα ακόμη. Στις 22/6 ο Ερμής γυρίζει σε ορθή πορεία κι έτσι θα έχετε καλύτερη αντίληψη των πραγμάτων γύρω σας. Η Πανσέληνος στις 24/6 στον Αιγόκερω εστιάζει την προσοχή σας σε αλλαγές που ίσως θέλετε να κάνετε στο σπίτι ή ανάβει μέσα σας την επιθυμία να επιστρέψετε στο μέρος που γεννηθήκατε ή επισκεπτόσασταν συχνά ως παιδιά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους αγαπητοί μου Σκορπιοί, ο Ιούνιος δεν φαίνεται ένας χαλαρός μήνας. Με κάποιο τρόπο αναμοχλεύει το συναίσθημα, τις φοβίες ή το άγχος σας, καθώς ο Ερμής από την πρώτη του μέρα θα βρίσκεται σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στους Διδύμους μέσα σε ένα πιο εσωστρεφές και ευαίσθητο σημείο στο ωροσκόπιο σας. Είναι μήνας που μετράτε ίσως σχέσεις, συνεργασίες και μπορεί να βρεθείτε και στη δυσάρεστη θέση να τερματίσετε κάποια από αυτές αν αντί να σας εμψυχώνει και να σας στηρίζει, σας ρίχνει την ψυχολογία. Ευτυχώς μέσα σε όλα θα έχετε την Αφροδίτη από τον Καρκίνο σε μια υποστηρικτική όψη προς το ζώδιο σας να βοηθά να δραπετεύετε από τα δύσκολα και να σας ανοίγει νέους δρόμους. Η έκλειψη στις 10/6 δημιουργεί μια αίσθηση σύγχυσης για κάποια πράγματα, από την άλλη σας κάνει να νιώθετε έτοιμοι να τελειώσετε με μια κατάσταση στη ζωή σας, προκειμένου να ξεκινήσει κάτι άλλο βασισμένο σε πιο υγιείς βάσεις. Από τις 11/6 και έπειτα περνά στον τομέα της καριέρας ο Άρης στον Λέοντα και δυναμιτίζει τις φιλοδοξίες σας. Από κει και κάτω θα αρχίσουν να τρέχουν πιο έντονα εξελίξεις στα επαγγελματικά σας. Κάποιοι μπορεί να αποφασίσετε μια χωροταξική αλλαγή ή είναι πιθανό να επιβληθεί από τις αποφάσεις κάποιου άλλου ή εκ των συνθηκών η ανάγκη μιας μετακόμισης είτε δουλειάς είτε ακόμη και σπιτιού. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Σε όλη τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ερμή είναι πιθανόν να έχετε και πολλά θέματα που αφορούν στα οικονομικά τα οποία να σας απασχολούν ιδιαίτερα. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με λογαριασμούς, κάρτες, συναλλαγές και να ελέγχετε την ασφάλεια των κωδικών σας. Το θερινό Ηλιοστάσιο στις 21/6 συνοδευόμενο την ίδια μέρα από το τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα δημιουργεί τις τελειότερες συνθήκες για ένα ταξιδάκι, ώστε να αλλάξετε παραστάσεις και να περάσετε όμορφα και σε ερωτικό επίπεδο. Από τις 22/6 ο Ερμής γυρίζει ορθός κι έτσι θα έχετε περισσότερο έλεγχο σε όλα. Η Πανσέληνος στις 24/6 στον Αιγόκερω μπορεί να δείξει μια συμφωνία, στην οποία μπορεί να καταλήξετε σε επαγγελματικό επίπεδο ή κι ένα επαγγελματικό ταξίδι. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο προσέξτε ωστόσο, διότι την ίδια μέρα η αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα μπορεί να δημιουργήσει ένταση στις ερωτικές σας σχέσεις και χειριστικά παιχνίδια.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Ιούνιος έχει έμφαση στις σχέσεις και τις συνεργασίες και σίγουρα σας μαθαίνει πολλά, καθώς αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο είναι στις μέρες μας να διατηρήσετε τις σχέσεις -προσωπικές και επαγγελματικές- στη ζωή σας. Ο ανάδρομος Ερμής στους Διδύμους από την πρώτη μέρα του Ιουνίου μέχρι τις 22/6, σας βάζει στη διαδικασία να επανεκτιμήσετε τις σημαντικές σας σχέσεις, να δείτε πίσω από την επιφάνεια και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Από την άλλη, φέρνει ίσως και άτομα από το παρελθόν σας εραστές, φίλους, παλιούς συνεργάτες που με κάποιο τρόπο σας θυμούνται ή μπορεί και να σας συναντούν τυχαία και να θέλουν κάτι να σας προτείνουν. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να είστε θετικοί στο να ξαναθερμάνετε τις σχέσεις σας, αλλά ίσως με αυτό τον τρόπο παίρνετε κάποια μαθήματα πάνω στον τρόπο που σχετίζεστε. Η Αφροδίτη από τον Καρκίνο μπορεί να είναι βοηθητική μετά τις 2/6 σε θέματα οικονομικά, μετά από ένα δύσκολο διάστημα με πολλά έξοδα. Η έκλειψη στις 10/6 μπορεί να δείξει το τέλος μιας σχέσης ή συνεργασίας και στη θέση της να προκύψει μια καινούρια. Επειδή όμως είναι εμπλεκόμενος κι ο πλανήτης της σύγχυσης σε αυτή την έκλειψη, μην σας πιάνει παρόρμηση και παίρνετε βιαστικές αποφάσεις. Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε, καλύτερα να περιμένετε και να αποφασίσετε μετά τις 22/6 που θα γυρίσει σε ορθή πορεία ο Ερμής. Ο Άρης από τον Λέοντα μετά τις 11/6 θα κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον σας για την περιπέτεια, τη γνώση, τα ταξίδια και πιθανώς να σκεφτείτε να κάνετε κάτι με ένα σεμινάριο, μια ξένη γλώσσα, ένα μεταπτυχιακό. Η όψη αυτή θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους σπουδαστές και όσους δίνουν εξετάσεις. Το θερινό Ηλιοστάσιο στις 21/6, με τον Ήλιο να προχωρά στον Καρκίνο εκείνη τη μέρα, θα είναι εξαιρετικά βοηθητικό σε θέματα που αφορούν στα οικονομικά, αλλά και τις σχέσεις. Μετά τις 22/6 η ορθή πορεία του Ερμή θα σας βοηθήσει να βγάλετε πιο καίρια συμπεράσματα για τις σχέσεις σας, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Στις 24 Ιουνίου η Πανσέληνος στον Αιγόκερω δημιουργεί προσδοκίες στον τομέα των οικονομικών. Επειδή ταυτόχρονα την ίδια μέρα θα έχουμε και την αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα, ενδέχεται να υπάρχουν ασυμφωνίες και καβγάδες με αφορμή τα οικονομικά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αν ταλαιπωρήστε κάθε μέρα με χιλιάδες υποχρεώσεις, δουλειές, πιεστικά ωράρια και προθεσμίες που σας κάνουν να αγωνιάτε, προσπαθήστε να φερθείτε λίγο πιο ευγενικά στον εαυτό σας και να ηρεμήσετε λίγο. Καθώς ο Ιούνιος θα φιλοξενήσει την καλοκαιρινή φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή στον τομέα υγείας – εργασίας, θα πρέπει να ισορροπήσετε ανάμεσα στην καλή υγεία και τα θετικά αποτελέσματα στη δουλειά. Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι πολύ εύκολο, διότι κι αυτό το 24ωρο μερικές φορές φαίνεται πραγματικά λίγο. Με τον ανάδρομο Ερμή, αλλά και την έκλειψη στον ίδιο τομέα όμως θα πρέπει συνειδητά να φροντίζετε να έχετε γερές άμυνες, να διαθέτετε στον εαυτό σας χρόνο για ύπνο και για ξεκούραση και να τρέφεστε υγιεινά και όχι με ό,τι βρίσκετε μπροστά σας. Η Ηλιακή έκλειψη στις 10/6 σας ωθεί να υιοθετήσετε ένα καλύτερο πρόγραμμα μέσα στη μέρα σας, ώστε να φροντίζετε τη φυσική σας κατάσταση. Δεν μπορεί να έχετε μόνο απαιτήσεις από αυτόν, πρέπει κι εσείς να του δίνετε κάτι. Οι συνθήκες στη δουλειά θα είναι κάποιες φορές χαοτικές εξαιτίας της εμπλοκής του Ποσειδώνα. Μπορεί να υπάρχει σύγχυση, παρεξηγήσεις και περίεργες συμπεριφορές από συναδέλφους. Προσπαθήστε να μη δίνετε σημασία και να μην παίρνετε προσωπικά τα πράγματα, όπως επίσης πριν κρίνετε και κατακρίνετε κάποιον βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα δεδομένα και δεν βασίζεστε σε εικασίες ή σε λόγια άλλων. Ο Άρης περνά στον Λέοντα από τις 11/6 και με κάποιο τρόπο σταματά να σας πολιορκεί από τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Προχωρά στον 8ο Ηλιακό σας οίκο, μια ιδιαίτερα δυναμική θέση που μπορεί να σας βοηθήσει να πάτε στα βαθιά νερά των σχέσεων και των συνεργασιών. Το δεύτερο τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό στις 15/6 σας θέτει πιο θεωρητικά ερωτήματα. Αξίζει τον κόπο κάποιος να θυσιάσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια του για να ακολουθήσει την καρδιά του; Εσείς θα απαντήσετε τι είναι πιο σημαντικό για τη ζωή σας και την ψυχική σας γαλήνη.

Από τις 2/6 η Αφροδίτη θα πάρει θέση στον Καρκίνο και θα είναι βοηθητική για τις σχέσεις, τις συνεργασίες και τις συμφωνίες. Ακόμη πιο βοηθητικό θα είναι το διάστημα μετά τις 21/6 που θα βρίσκεται και ο Ήλιος σε αυτό τον τομέα. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα έχει έμφαση στις σχέσεις, ερωτικές και επαγγελματικές, με ποικίλα αποτελέσματα. Στις 24/6 η Αφροδίτη έρχεται σε σύγκρουση με τον Πλούτωνα, την ίδια μέρα που σχηματίζεται η Πανσέληνος στο ζώδιο σας. Αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο ίσως δείτε μια σχέση να τελειώνει. Οι γεννημένοι στο πρώτο θα έχετε πιο ευχάριστες εμπειρίες από αυτό το φεγγάρι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Ιούνιος έχει έμφαση στις ερωτικές σας σχέσεις, τα φλερτ, τη δημιουργία, τα επιχειρηματικά σας σχέδια. Όμως όλα αυτά τα κυβερνά ο Ερμής κι ο Ερμής τον Ιούνιο θα είναι ανάδρομος μέχρι το βράδυ της 21ης Ιουνίου. Όπως καταλαβαίνετε θα υπάρξουν αρκετά σενάρια που θα σας κρατήσουν απασχολημένους, τουλάχιστον τις πρώτες τρεις εβδομάδες. Κάποιοι μπορεί να «ξενερώσετε» με ένα αίσθημα, το οποίο μπορεί να χάνει τη ζωντάνια του όπως περνούν οι μέρες, άλλοι μπορεί να ξανασυναντήσετε έναν-μια πρώην και να προσπαθήσετε να ξανανάψετε το πάθος στη σχέση. Άλλοι μπορεί να μην επηρεαστείτε ερωτικά, ειδικά αν είστε σε μια σταθερή και μακρόχρονη σχέση, αλλά σε κάποιο δημιουργικό σας σχέδιο. Μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις, αναβολές ή να τροποποιηθούν κάποιοι παράγοντες στην πορεία και να πρέπει να προσαρμοστείτε. Στις 5/6, αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο, μπορεί να φτάσετε και σε ρήξεις ή αμφισβητήσεις σε μια συνεργασία. Η έκλειψη στις 10/6 στους Διδύμους μπορεί να σας κάνει έστω για μια στιγμή να απογοητευτείτε για μια δουλειά, κάτι οικονομικό ή μια σχέση, αλλά μην πέφτετε. Πιστέψετε στον εαυτό σας και στην πορεία θα δείτε ότι όλα θα ξεπεραστούν. Στις 11/6 ο Άρης παίρνει θέση απέναντι σας στον Λέοντα και ενεργοποιεί τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Από τη μια αυτή η όψη μπορεί να σας κάνει πιο κοινωνικούς και ενεργούς γενικότερα σε συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, από την άλλη όμως μπορεί να έχετε και περισσότερο ανταγωνισμό ή εντάσεις σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Και ναι μεν οι σχέσεις σας θα είναι πιο παθιασμένες, αλλά και οι αντιδράσεις όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά το ίδιο. Το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό, το δεύτερο της χρονιάς, σας οδηγεί σε αλλαγές μερικές φορές και χωρίς να είστε έτοιμοι γι’ αυτές. Στις 21/6 στο θερινό Ηλιοστάσιο με το θετικό τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα μπορεί να έχετε ευχάριστα νέα για μια δουλειά ή και για τα οικονομικά σας. Στις 22/6 γυρίζει ορθός κι ο Ερμής και θα αρχίσετε να νιώθετε σιγουριά και για τα συναισθήματα σας. Η Πανσέληνος στις 24/6 στον Αιγόκερω συνοδεύεται από την αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα, κάνοντας τις μέρες ιδιαίτερα ευαίσθητες, ενώ μπορεί να σας βγαίνουν και κάποια καταπιεσμένα συναισθήματα.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Ιούνιος έχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο σε επίπεδο προσωπικό όσο και επαγγελματικό. Σίγουρα θα έχετε πολλή δουλειά να κάνετε και στην οικογενειακή σας ζωή και στην επαγγελματική. Ο μήνας ξεκινά με την ανάδρομη φαινομενικά πορεία του Ερμή στους Διδύμους που μπορεί να δημιουργήσει αρκετή αναστάτωση σε θέματα που αφορούν την οικογένεια, τους στενούς συγγενείς ή και τα θέματα του σπιτιού ως ακίνητο. Μάλιστα, επειδή συνοδεύεται κι από την είσοδο της Αφροδίτης στις 2/6 στον Καρκίνο, αν υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα προβλήματα μπορείτε με δική σας πρωτοβουλία να τα επιλύσετε. Η Αφροδίτη φυσικά θα βοηθήσει ιδιαίτερα και στην προσωπική σας ζωή και τις ερωτικές σχέσεις. Αν είστε μόνες-οι θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες να κάνετε γνωριμίες ή να αναζωογονήσετε τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις σας. Κανονίστε δραστηριότητες με το ταίρι σας πιο ευχάριστες, εκμεταλλευτείτε τον ωραίο καιρό και τις ελευθερίες που έχουμε για να βγείτε, να διασκεδάσετε, να δείτε φίλους. Στις 10/6 η έκλειψη στους Διδύμους ενεργοποιεί αλλαγές στον χώρο του σπιτιού και της οικογένειας. Κάποιοι μπορεί να αποφασίσετε μια μετακόμιση. Άλλοι μπορεί να χρειαστεί λόγω συνθηκών να μετακομίσετε, π.χ. γιατί θα πάτε να σπουδάσετε σε ένα άλλο μέρος. Ή γιατί έρχεται ένας απόγονος και χρειάζεστε ένα μεγαλύτερο σπίτι. Πολλά τα σενάρια και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνουν όλα πραγματικότητα τώρα. Οι εκλείψεις μπορεί να λειτουργήσουν και σε άλλη στιγμή, π.χ. όταν ενεργοποιούνται από έναν πλανήτη όπως θα γίνει το φθινόπωρο. Στις 11/6 περνά ο Άρης στον Λέοντα μέσα στον τομέα της δουλειάς και της υγείας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να αφιερώνετε αρκετό χρόνο από δω και κάτω τόσο στις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις όσο και στα θέματα της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης. Αν δεν νοιαστείτε να είστε υγιείς, τότε πώς θα καταφέρετε τους φιλόδοξους επαγγελματικούς σας στόχους; Το θερινό Ηλιοστάσιο στις 21/6 εγκαινιάζει το καλοκαίρι κι αυτό το καλοκαίρι, ειδικά για σας τους Ιχθύς του Φεβρουαρίου, μπορεί να είναι αξέχαστο. Το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για ένα ταξιδάκι, ένα τριήμερο μακριά από τη ρουτίνα, ενώ μπορεί να προκύψει και μια νέα γνωριμία που σας κάνει κλικ. Μετά τις 22/6 που θα γυρίσει σε ορθή πορεία ο Ερμής θα νιώθετε μεγαλύτερη σιγουριά για τις επιλογές και την κρίση σας. Στις 24/6 η Πανσέληνος στον Αιγόκερω μπορεί να κάνει έναν στόχο σας πραγματικότητα αν έχετε γενέθλια κοντά στις 22/2. Αν έχετε γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο μπορεί να υπάρχουν κάποιες συγκρούσεις με φίλους ή συνεργάτες και θα πρέπει να απέχετε από παιχνίδια δύναμης και εξουσίας.

Πηγή: asibiliou.gr

Recommended For You

About the Author: efoni