Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε για πρώτη φορά βαλλιστικό πύραυλο στο Τελ Αβίβ

HΧεζμπολάχ λέει ότι εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο με στόχο τα κεντρικά γραφεία της Μοσάντ κοντά στο Τελ Αβίβ, δηλώνοντας ότι η υπηρεσία πληροφοριών είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία ηγετών και την ανατίναξη βομβητών και walkie talkie σε επιθέσεις στον Λίβανο τις τελευταίες εβδομάδες

Σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ είπε ότι εκτόξευσε τον πύραυλο προς το Τελ Αβίβ (στις 6:30 π.μ. τοπική ώρα) για να υποστηρίξει τη «γενναία και έντιμη αντίσταση» των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και «για την υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του». Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης επιβεβαίωσε ότι είχαν βάλει στο στόχαστρο τα κεντρικά γραφεία της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε λίγο μετά ότι εντόπισε τον εκτοξευτή από τον οποίο εκτοξεύτηκε ο πύραυλος, κοντά στη Ναφαχίγιε στον Λίβανο. Λέει επίσης ότι έπληξε μια σειρά από άλλους στόχους της Χεζμπολάχ, υποστηρίζοντας ότι έπληξε υποδομές, εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων και εκτοξευτές πυραύλων.

Το Ισραήλ έχει κατηγορηθεί για τις επιθέσεις που ξεκίνησαν τις μάχες την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτές. Το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης Haaretz Ynet ανέφερε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Χεζμπολάχ στοχεύει τη μητροπολιτική περιοχή του Τελ Αβίβ.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν γύρω από το Τελ Αβίβ και το κεντρικό Ισραήλ, αλλά ο πύραυλος αναχαιτίστηκε και δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Recommended For You

About the Author: efoni