Η Ρωσία προσαρτά Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα

Την επίσημη προσάρτηση των τεσσάρων κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών όπου έγιναν δημοψηφίσματα θα ανακοινώσει αύριο η Μόσχα σε ειδική τελετή.

Αύριο θα πέσουν οι υπογραφές για την ενσωμάτωση των νέων εδαφών και ο πρόεδρος Πούτιν θα εκφωνήσει ομιλία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι ο Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί με τους διορισμένος από τη Μόσχα επικεφαλής των περιοχών αυτών. Υπενθυμίζεται ότι τα δημοψηφίσματα διεξήχθησαν στις περιοχές Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα.

 

Οι ψηφοφορίες χαρακτηρίστηκαν ως παράνομες από τη Δύση ενώ η απόφαση του Πούτιν να ενσωματώσει τις περιοχές στη Ρωσία σημαίνει ότι η Μόσχα θα προσαρτήσει τεράστιες εκτάσεις σε όλη την ανατολική και νότια Ουκρανία, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% της συνολικής επικράτειας της Ουκρανίας.

Αξιωματούχοι που υποστηρίζονται από τη Ρωσία σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται από τις ρωσικές δυνάμεις δήλωσαν ότι τα δημοψηφίσματα έδειξαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού τους ψήφισε υπέρ της προσχώρησης στη Ρωσία.

Τελετή προσάρτησης στο Κρεμλίνο με ομιλία Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα παραστεί αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Κρεμλίνο για την υπογραφή των συμφωνιών για την ένταξη των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Τελετή υπογραφής των συμφωνιών για την ένταξη των νέων περιοχών στην Ομοσπονδία της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 15:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα εκφωνήσει σημαντική ομιλία στη διάρκεια της τελετής», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι στη συνέχεια ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί με τους διορισμένους από τη Μόσχα επικεφαλής των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών.

Οι αρχές στις υπό ρωσική κατοχή περιοχές της Ουκρανίας Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα διεξήγαγαν δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία και ισχυρίστηκαν ότι η πλειοψηφία των κατοίκων τάχθηκε υπέρ της κίνησης αυτής.

Η Δύση και το Κίεβο έχουν απορρίψει τα δημοψηφίσματα και έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν την προσάρτηση των εδαφών αυτών στη Ρωσία.

 

Recommended For You

About the Author: efoni