Η μεγάλη αλλαγή στα διόδια – Η ανάρτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη

Διευκολύνεται από την Τετάρτη (4/11) η ζωή των οδηγών της χώρας, καθώς τίθεται σε λειτουργεία το ενιαίο e-pass. Οι οδηγοί θα μπορούν να κινούνται σε όλους τους αυτοκινητόδρομους μόνο με τον ένα πομποδέκτη-συσκευή που διαθέτουν.

Συγκεκριμένα, στο εξής ο οδηγός θα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν και μοναδικό πομποδέκτη κατά τη διέλευσή του από την Αττική Οδό, τη Νέα Οδό, τη Κεντρική Οδό, τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, την Εγνατία Οδό, τη Γέφυρα, την Ολυμπία Οδό και τον Μορέα.

Μέχρι σήμερα, οι οδηγοί έπρεπε να διαθέτουν τρεις διαφορετικές συσκευές – πομποδέκτες για όλους τους αυτοκινητοδρόμους. Με τη διαλειτουργικότητα των διοδίων δίνεται η δυνατότητα διέλευσης με οποιονδήποτε από τους υφιστάμενους πομποδέκτες.

Στην περίπτωση που τελειώσει το ποσό που έχει ο οδηγός στη συσκευή του, θα μπορεί να προσθέσει χρήματα μέσω της ιστοσελίδας του αυτοκινητοδρόμου από τον οποίο τον έχει προμηθευτεί, πληρώνοντας με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να έχει φορτίσει τον πομποδέκτη του με χρήματα, έχοντας φυσική παρουσία στα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών του δικού του παρόχου. Δεν θα μπορεί όμως να φορτίσει τον πομποδέκτη του παρόχου του σε Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών άλλου παρόχου.

Η λειτουργία του ενιαίου e-pass είχε εξαγγελθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και έχει σαν στόχο να διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών κινούνται σε αυτοκινητόδρομους.

Recommended For You

About the Author: efoni