ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα φρέσκων ζυμαρικών «με σπανάκι και κάσιους»

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι προχωρά στην ανάκληση φρέσκων ζυμαρικών «τα οποία μπορεί να περιέχουν αραχίδες» και καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στις αραχίδες, να μην τα καταναλώσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρει:

«Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση στην ελληνική αγορά φρέσκων ζυμαρικών, προέλευσης Ιταλίας, τα οποία μπορεί να περιέχουν αραχίδες, από διασταυρούμενη επιμόλυνση της πρώτης ύλης, ενώ στην επισήμανση τους δεν αναγράφεται.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το προϊόν με ξενόγλωσση ονομασία πώλησης «Girasoli vegani spinaci e anacardi 250×6» και εμπορική ονομασία «Bertagni Plant Cuisine».

Η ελληνική ονομασία πώλησης του προϊόντος είναι «Φρέσκα Ζυμαρικά με σπανάκι και κάσιους», ενώ οι ημερομηνίες ανάλωσης, στις οποίες διαπιστώθηκε το πρόβλημα είναι: 28/4, 5/5, 12/5, 20/5, 27/5, 3/6 και 10/6.

Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ», η οποία το έχει ήδη αποσύρει από τα καταστήματά της.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), και είναι αλλεργικοί σε αραχίδες να μην το καταναλώσουν»

zimarika_me_kasious
Aνάκληση φρέσκων ζυμαρικών | efet.gr

 

Recommended For You

About the Author: efoni