Εστίαση: Ανοικτό το ενδεχόμενο οικονομικής στήριξης μετά τα νέα μέτρα

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού. Μετά την απόφαση για κατέβασμα των ρολών στις 12 και την απαγόρευση της μουσικής, οι επιχειρηματίες κάνουν λόγο για νέο «λουκέτο» στα μαγαζιά τους.

Στους προβληματισμούς των επιχειρηματιών στην εστίαση αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (30/12) στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να στηριχθούν οικονομικά τα μαγαζιά της εστίασης για την ζημία που θα υποστούν λόγω των νέων μέτρων. «Όταν έχουμε όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα θα δούμε πως θα στηριχτεί ο κλάδος», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως σας ενημέρωσε και νωρίτερα το newsit.gr, η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων αναμένεται – πιθανότατα και σήμερα – να ανακοινώσει στοχευμένες παρεμβάσεις για να στηρίξει τις ήδη ταλαιπωρημένες επιχειρήσεις της διασκέδασης και τους εργαζόμενους σε αυτές. Επίσης, στις αρχές του 2022 και αφού υπάρξει καταγραφή των απωλειών σε εστίαση, διασκέδαση και ψυχαγωγία, το κυβερνητικό επιτελείο προγραμματίζει να επανεξετάσει αν υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερες διευκολύνσεις.

Με πληροφορίες και από ΣΚΑΪ

Recommended For You

About the Author: efoni