Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

Παράταση στις επιστρεπτέες ανακοίνωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι «θα διορθωθούν οι αδικίες από όπου κι αν προέρχονται».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα δοθεί παράταση 2 ημερών στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6, η οποία ήταν να πληρωθεί 3-5 Μαρτίου, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε να δοθεί παράταση των προθεσμιών υποβολής δικαιολογητικών μέχρι 30/6/2021 σε όλες τις επιστρεπτέες.

Τόνισε, μάλιστα, πως η εστίαση θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο της 6ης επιστρεπτέας. «Έχουμε δώσει 850 εκατ. μέσω της επιστρεπτέας στην εστίαση.»

Σχετικά με τα λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις ιδιοκτήτων για να αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα αξιολογηθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για διορθώσεις. «Το κράτος θα είναι κοντά στην κοινωνία όσο διαρκεί η πανδημία», τόνισε.

«Επί ένα χρόνο λειτουργούμε με λιγότερα έσοδα και περισσότερες δαπάνες, γιατί ένα κομμάτι της κοινωνίας δε λειτουργεί καθόλου και γιατί υπάρχουν αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει 544.000 επιχειρήσεις και έχουμε δώσει 6,8 εκατ. Ευρώ σε αυτές.», ανέφερε.

Recommended For You

About the Author: efoni