Εμβόλιο κορονοϊού: Ξανά ελπίδα – Εμβολιάστηκε ο πρώτος άνθρωπος κατά του ιού

Ο κόσμος χαμογελά ξανά! Η ελπίδα «γεννήθηκε» σήμερα στη Βρετανία καθώς ξεκίνησε η εκστρατεία του εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Στη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία στην Ευρώπη, ξεκίνησε σήμερα η «V Day» και ο πρώτος εμβολιασμός είναι γεγονός. Η 90χρονη Margaret Keenan από την Enniskillen στη Βόρεια Ιρλανδία, είναι ο πρώτος άνθρωπος που έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Την ιστορική αυτή στιγμή κατέγραψαν ζωντανά όλα τα μεγάλα βρετανικά ΜΜΕ, με τη γυναίκα να δέχεται το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Κόβεντρυ της Αγγλίας. Η 90χρονη ζει στην πόλη εδώ και 60 χρόνια και εργαζόταν σε τοπικό κατάστημα κοσμημάτων μέχρι τα 86 της έτη.

Η Maggie, όπως είναι γνωστή σε οικογένεια και φίλους, την άλλη βδομάδα γίνεται 91 ετών και δήλωσε πως αισθάνεται προνομιούχος και πως είναι το καλύτερο δώρο γενεθλίων που πήρε ποτέ.

«Αισθάνομαι τόσο προνομιούχος που είμαι το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε κατά του Covid-19. Είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να έχω για τα γενέθλιά μου, γιατί τώρα μπορώ και ανυπομονώ να περάσω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου το νέο έτος. Αυτή τη χρονιά ήμουν μόνη για το μεγαλύτερο διάστημα», ήταν οι δηλώσεις που μετέδωσε το BBC.

Ο επικεφαλής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, May Parsons είπε στην 90χρονη πως «είναι τεράστια τιμή να είσαι η πρώτη στη χώρα που έκανε το εμβόλιο», ενώ σε στα ΜΜΕ ανέφερε: «Είμαι απλά χαρούμενος που μπορώ να παίξω ρόλο σε αυτήν την ιστορική μέρα. Οι τελευταίοι μήνες ήταν σκληροί για όλους μας που εργαζόμαστε στο NHS, αλλά τώρα αισθανόμαστε πως υπάρχει φως στο τέλος τούνελ»

Για τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ, ο οποίος χαρακτήρισε την πρώτη ημέρα της εκστρατείας εμβολιασμού ως “V day”, ημέρα της νίκης, «η εβδομάδα που έρχεται είναι μια ιστορική στιγμή».

Recommended For You

About the Author: efoni