Εμβολιασμοί: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τους 25-29

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα των εμβολίων για την ηλικιακή κατηγορία 25-29 ετών. Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιάζεται πλέον και με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna. Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο της AstraZeneca δεν έχει λάβει στη χώρα μας έγκριση για τα άτομα κάτω των 30 ετών.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για τους 18-24 ετών. Ο χρόνος για να ανοίξουν τα ραντεβού θα εξαρτηθεί τις επικείμενες παραδόσεις της Johnson & Johnson αλλά και την επιβεβαίωση για επόμενες δόσεις από την εταιρεία Pfizer.

Αναφορικά με εμβολιασμούς κατ’ οίκον, που θα γίνονται σε κατάκοιτα άτομα θα ξεκινήσουν στο τέλος του Ιουνίου. Ο εμβολιασμός τους θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών, ενώ το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί είναι το μονοδοσικό εμβόλιο της Jonhson & Johnson.

Με ανάρτησή του στα social media, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε:

«H πλατφόρμα για όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια για τις ηλικίες 25-29 έχει ανοίξει. Το εμβόλιο προστατεύει εμάς, τους αγαπημένους μας, όλη την κοινωνία. Κλείστε το ραντεβού σας! https://emvolio.gov.gr/»

Recommended For You

About the Author: efoni