Εμβολιάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας – Δριμεία επίθεση προς την Κυβέρνηση

Κριτική στην κυβέρνηση αλλά και μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού.

«Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από τη διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει η κυβέρνηση. Να αισθάνονται ανασφάλεια από τις εγκληματικές παραλείψεις. Δεν έχουν λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια απέναντι στο εμβόλιο και τον εμβολιασμό» είπε ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε «το εμβόλιο είναι το όπλο της επιστήμης να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα γρήγορα να εμβολιαστεί ένα κομμάτι του πληθυσμού».

«Οι μέχρι στιγμής δόσεις που έχουν φτάσει δεν μάς έχουν κάνει αισιόδοξους ότι θα υπάρξει ασπίδα κατά του ιού μέχρι τον επόμενο φθινόπωρο. Το λέω για να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου: το όπλο του εμβολίου από μόνο του δεν μπορεί να μας προστατεύσει από ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Έχοντας τη γνώση των προηγούμενων μηνών η κυβέρνηση δεν υπάρχει λόγος να βασίζεται μόνο στο εμβόλιο. Να δώσει κίνητρα σε γιατρούς για να ενταχθούν στο ΕΣΥ, να ενισχύσει τη δευτεροβάθμια φροντίδα, να ενισχύσει όλες αυτά τα πιλοτικά πειραματικά προγράμματα γιατί το ζήτημα είναι να σώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε μέσα στις ΜΕΘ και εκτός αυτών που θα μολυνθούν από τον ιό ενώ θα τρέχει το πρόγραμμα του εμβολιασμού» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε, μάλιστα, «δεν δείχνει σοβαρότητα το επικοινωνιακό σόου για να παραλάβει η κυβέρνηση τρεις κούτες εμβολίων».

«Το σχέδιο απαιτεί ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και σκανάρισμα του πληθυσμού με δωρεάν τεστ. Αυτό θα μας σώσει και όχι να εναποθέσουμε τις ελπίδες στο εμβόλιο» επέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ωστόσο θέλω να καλέσω όσους έχουν αμφιβολίες απέναντι στο εμβόλιο να προσέλθουν, γιατί έστω στους ρυθμούς που γίνεται όλοι πρέπει να σπεύσουμε» κατέληξε στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν τη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλία και με εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» οι οποίοι, μεταξύ άλλων, του επισήμαναν ότι ο εμβολιασμός δεν είναι πανάκεια.

Recommended For You

About the Author: efoni