Εκλογές στην Τουρκία: Προβάδισμα της αντιπολίτευσης σε Κωνσταντινούπολη, Αγκυρα, Σμύρνη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Προηγείται η αντιπολίτευση στις τρεις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, ΚωνσταντινούποληΑγκυρα και Σμύρνη, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα Κυριακή.

Ο υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου είναι πρώτος στην Κωνσταντινούπολη συγκεντρώνοντας 49,7% με καταμετρημένο το 5,44% των ψήφων, όπως αναφέρει το NTV. Ακολουθεί ο Μουράτ Κουρούμ με ποσοστό 42%.

Εκλογές στην Τουρκία – Τα πρώτα αποτελέσματα: Προβάδισμα της αντιπολίτευσης σε Κωνσταντινούπολη, Αγκυρα, Σμύρνη-1

Η αντιπολίτευση προηγείται επίσης σε Αγκυρα, Σμύρνη, με βάση πάντα τα πρώτα στοιχεία.

Το κυβερνών κόμμα πάντως προηγείται στην επικράτεια με 38,65%, έναντι της αντιπολίτευσης που συγκεντρώνει 35,25%.

Ικανοποιημένος ο Ιμάμογλου, νικητής δήλωσε ο Γιαβάς

Ακρως ικανοποιημένος με τα πρώτα αποτελέσματα εμφανίστηκε ο Ιμάμογλου, εν ενεργεία δήμαρχος και υποψήφιος του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, σε δηλώσεις του, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωσή τους.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το NTV ανέφερε ότι ο Ιμάμογλου είχε ποσοστό 49,09% με το 3,67% των καλπών να έχουν ανοίξει, ενώ ο Μουράτ Κουρούμ, ο υποψήφιος του κόμματος του προέδρου Ερντογάν, το οποίο κυβερνά σε εθνικό επίπεδο, συγκέντρωνε 42,83%.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Αγκυρας και υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς δήλωσε νικητής μετά τα πρώτα αποτελέσματα.

Με καταμετρημένο το 14,28% των ψήφων, προπορεύεται με 56,98% έναντι του υποψηφίου του Ερντογάν, Τουρντούκ Αλτινόκ που συγκεντρώνει ποσοστό 35,83%.

Με πληροφορίες από Reuters, NTV

Recommended For You

About the Author: efoni