Εκδήλωση για την Μάχη του Γκούρα πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Μαραθώνα

Εκδήλωση – Αφιέρωμα στην δεύτερη μάχη του Μαραθώνα (5 Iουλίου του 1824), την “Μάχη του Γκούρα”, στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Δήμο Μαραθώνος και την Ιερά Μητρόπολις Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, την Κυριακή (4/7) στην ιστορική πόλη του Μαραθώνα.

Η επετειακή εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεσης στεφάνων στο Mνημείο των Ηρώων και συνεχίστηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου παρουσία του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Κύριλλου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαραθώνος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα αυτής της νίκης όπου οι Τούρκοι τράπηκαν σε φυγή και οι Έλληνες πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη τους στο σημείο, όπου οι Αθηναίοι είχαν αποτρέψει επίσης την εισβολή των Περσών. Τόνισε την ανάγκη να καθιερωθεί ο εορτασμός αυτής της μάχης που αναδεικνύει την ιστορική ταυτότητα της πόλης του Μαραθώνα.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους και τόνισε την αναγκαιότητα να διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μας ταυτότητα.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Κολλιόπουλος και ο Δήμαρχος Σαρωνικού και Αρχαιολόγος κ. Πέτρος Φιλίππου.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Κυπαρίσσης, ενώ την εκδήλωση «έντυσαν» μουσικά η σοπράνο Δώρα Ρούση και ο πιανίστας Θεοδωρής Μπρουτζάκης.

 

Recommended For You

About the Author: efoni