Εγκρίθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Καλάμου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Σε μία νέα εποχή μπαίνει ο Κάλαμος του Δήμου Ωρωπού μετά την έγκριση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του γενικού πολεοδομικού σχεδίου (ΓΠΣ) από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κάνοντας έτσι ένα ακόμα βήμα προς την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης, κατόπιν των οδηγιών του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και σχετικής εισήγησης του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού Σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Θ. Κατσιγιάννη.

Κατά τη συνεδρίαση, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός τοποθετήθηκε εκτενώς γι΄ αυτό το μείζον για την περιοχή θέμα αναπτύσσοντας τη σημασία του. Κατά την παρέμβασή του τόνισε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη τόσο για τον Κάλαμο όσο και γενικότερα για τον Δήμο Ωρωπού, καθώς πλέον οι περιοχές αυτές μπαίνουν σε μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία και αναβαθμίζονται αποκτώντας τις απαραίτητες αστικές και κοινωνικές υποδομές. Παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας που είναι ήδη στο στάδιο της οριστικής μελέτης από την Περιφέρεια Αττικής ενώ αποκτά μεγαλύτερη αξία και η περιουσία των πολιτών.

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προωθείται τώρα στις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, όπου μετά τη γνωμοδότηση του κεντρικού συμβουλίου πολεοδομικών θεμάτων και αμφισβητήσεων θα ακολουθήσει η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα και με τις προτάσεις του γενικού πολεοδομικού σχεδίου η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη εντάξει στον Προϋπολογισμό της, δύο πολύ σημαντικά για το μέλλον του Δήμου Ωρωπού έργα:
– Την προγραμματική σύμβαση μελέτης κυκλοφοριακής σύνδεσης του Δήμου Μαραθώνα με τους Αγίους Αποστόλους και στη συνέχεια με το σύνολο του Δήμου Ωρωπού, προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.
– Την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στη Σκάλα Ωρωπού και στα Νέα Παλάτια Ωρωπού, προϋπολογισμού έργου 8,5 εκ. ευρώ.

Recommended For You

About the Author: efoni