Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο η συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (ΔΕΔ) του Δήμου Διονύσου

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, η συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (ΔΕΔ) του Δήμου Διονύσου, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων/συλλόγων και μεμονωμένων δημοτών.

Σημειώνεται ότι η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής είχε επιτυχή κατάληξη, μετά από τις ατελέσφορες απόπειρες του παρελθόντος.

Είχε προηγηθεί η συγκρότηση ειδικής Διαπαραταξιακής Επιτροπής, με συντονιστή τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Δήμου Διονύσου κ.Στέφανο Μιχιώτη και Μέλη το Δημοτικό Σύμβουλο κ.Γιάννη Φωτάκη, ως εκπρόσωπο της πλειοψηφούσας παράταξης “Δύναμη Ευθύνης”, την κ. Αικατερίνη Μαϊχόσογλου – Ψυχογιού, ως εκπρόσωπο της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας “Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες”, τον κ.Γιάννη Κανουπάκη, ως εκπρόσωπο της Δημοτικής Παράταξης «Εύπολις», τον κ.Χρήστο Πέππα, ως εκπρόσωπο της Παράταξης «Η Πόλη μας, το Σπίτι μας» και τον κ.Νικόλαο Κλήμη, επικεφαλής της Παράταξης «Μαζί για τον Διόνυσο». Η Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου» δεν όρισε εκπρόσωπο και δεν συμμετείχε στις εργασίες της Επιτροπής.

Μετά από τρεις (3) συνεδριάσεις, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου η συγκρότηση της Επιτροπής, σε διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου και η οποία συμπεριελάμβανε και διαδικασία κλήρωσης.

Μετά την απόφαση του Δ.Σ. χρέη Προέδρου της ΔΕΔ αναλαμβάνει η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφία Κατσίγιαννη, με Μέλη τους είκοσι τέσσερις (24) εκπροσώπους φορέων και τους οκτώ (8) δημότες, με τους αναπληρωτές τους (δείτε συνημμένες καταστάσεις).

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε σχετικά:

«Παρά το γεγονός ότι η απόφαση για τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης δεν ήταν ομόφωνη, καθώς μία παράταξη καθώς και ένας δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας καταψήφισαν την εισήγηση, χαιρετίζω τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την ευχή να διευρυνθεί η τοπική δημοκρατία στο Δήμο μας. Θεωρώ ότι με καλή διάθεση και πνεύμα συνεργασίας απ’όλες τις πλευρές, η ΔΕΔ μπορεί να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο και να βοηθήσει τη Διοίκηση στις αποφάσεις της. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Δήμου Διονύσου κ.Στέφανο Μιχιώτη, την Υπεύθυνη Εθελοντισμού του Δήμου μας κ.Σέβη Χόνδρου, τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής και όλα τα υπηρεσιακά στελέχη που εργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα για να υλοποιηθεί το έργο συγκρότησης της ΔΕΔ. Επίσης να ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο έργο τους, τόσο στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφία Κατσίγιαννη η οποία έχει αναλάβει και το ρόλο του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, όσο και στα μέλη της ΔΕΔ, εκπροσώπους φορέων και δημότες».

Recommended For You

About the Author: efoni