Εαρινή ισημερία στις 20/03/2023: Πώς θα μας επηρεάσει και ποια είναι τα 4 ζώδια που θα πρωταγωνιστήσουν στις εξελίξεις

Ως κάτοικοι αυτού του πλανήτη οι διαφορετικές εποχές του χρόνου επηρεάζουν τη ζωή μας, καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένες με την επιβίωση μας. Οι μεταβάσεις μεταξύ των εποχών έχουν μεγάλη σημασία για εμάς και είναι πάντα ένα σημείο καμπής μέσα στην κάθε χρονιά. Αυτές οι στιγμές που συμβαίνουν οι αλλαγές των εποχών ονομάζονται ισημερίες και ηλιοστάσια.

Η εαρινή ισημερία σηματοδοτεί την άφιξη της ανοιξιάτικης περιόδου. Στο βόρειο ημισφαίριο οι μέρες γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες και οι νύχτες μικρότερες. Αυτή η αλλαγή συνεχίζεται μέχρι να φτάσουμε στο θερινό ηλιοστάσιο. Η εαρινή ισημερία λαμβάνει χώρα πάντα γύρω στις 20 ή 21 Μαρτίου και είναι η στιγμή που το φως και το σκοτάδι, η μέρα και η νύχτα, έχουν ίση διάρκεια. Βγαίνουμε από μια περίοδο χειμερίας νάρκης, κρύου και σκοταδιού. Είναι ο καιρός για νέα σπορά, άνθηση και αναγέννηση.

Διάφοροι πολιτισμοί, φυλές, μύστες, αλλά και σαμάνοι, τη θεωρούν ως την αρχή μιας χρονιάς. Το ίδιο ισχύει και με τον ζωδιακό κύκλο, καθώς ο Ήλιος εισέρχεται στον φλογερό Κριό, ξεκινώντας το ταξίδι του στα ζώδια στις 20 Μαρτίου για τη φετινή χρονιά.

Ως τα πρώτο μέλος του ζωδιακού, ο Κριός διαθέτει αυτή την ενέργεια της νέας αρχής και είναι γνωστός για το πάθος, τη ζωτικότητα, τη δράση και την ανυπομονησία του, καθώς προσπαθεί να ξεκινήσει το ταξίδι του στη ζωή με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Όταν αυτή η ενέργεια είναι στη διάθεση μας, οι καταστάσεις και τα γεγονότα τείνουν να επιταχύνονται, καθώς το σύμπαν μας ωθεί να επανασυνδεθούμε με τους στόχους μας και με το εσωτερικό μας κίνητρο για να τους επιτύχουμε. Κάθε ένας από εμάς καλείται να ξεκινήσει κάτι καινούριο σε κάποιο επίπεδο και κάθε ζώδιο θα βιώσει αυτήν την κοσμική ανανέωση με διαφορετικούς τρόπους.

Το αστρολογικό σκηνικό

Για την ισημερία του 2023 δεν υπάρχουν σημαντικοί πλανήτες σε ανάδρομη πορεία. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε στη διάθεσή μας ανεμπόδιστη ενέργεια για να κάνουμε βήματα προς στην κατεύθυνση που επιθυμούμε. Λίγο πριν κορυφωθεί η ισημερία, στις 17 Μαρτίου 2023 ο Άρης, ο κυβερνήτης του Κριού και ο πλανήτης που σχετίζεται με τη δράση, έχει εγκαταλείψει την παρασκιά της ανάδρομης πορείας του και βρίσκεται σε ετοιμότητα για την επερχόμενη έκρηξη ενέργειας που θα συμβεί στη συνέχεια. Καθώς η ισημερία φτάνει στο αποκορύφωμά της, θα πραγματοποιηθεί η Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Κριού στις 21 Μαρτίου 2023, η οποία φέρνει μερικές σημαντικές ευκαιρίες για νέα κεφάλαια στη ζωή, καινούρια ξεκινήματα και αλλαγές.

Μια Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Κριού είναι συνήθως μια από τις δυνατότερες στιγμές της χρονιάς που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για να φυτέψουμε σπόρους για το μέλλον μας και για να τολμήσουμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν χωρίς φόβους και φορτία. Αυτή την άνοιξη θα υπάρξουν δύο τέτοιες ευκαιρίες, αυτή στις 21 Μαρτίου 2023 και μια άλλη στις 19 Απριλίου 2023, η οποία θα περιλαμβάνει μια ισχυρή Ηλιακή Έκλειψη στο ζώδιο του Κριού που συνοδεύεται από τη Νέα Σελήνη.

Η Νέα Σελήνη του Μαρτίου θα ανοίξει τον δρόμο για τις ενέργειες της Έκλειψης που θα ξεδιπλωθούν τον επόμενο μήνα. Θα μας βοηθήσει να βρούμε ένα νέο όραμα και να προετοιμαστούμε για τη νέα εποχή που πρόκειται να αλλάξει πολλά στη ζωή μας. Θα μας επαναφορτίσει και θα μας ανανεώσει από μέσα προς τα έξω, ώστε να είμαστε έτοιμοι να περπατήσουμε αυτό το νέο μονοπάτι που ανοίγεται μπροστά μας.

Πώς να αξιοποιήσετε την εαρινή ισημερία

Χρησιμοποιήστε τις ενέργειες της ισημερίας του Μαρτίου για να αποτοξινωθείτε, να καθαρίσετε, να ανανεώσετε τον χώρο σας και να φέρετε περισσότερη ισορροπία στην καθημερινότητά, στη διατροφή σας και στον τρόπο ζωής σας. Αναγνωρίστε παραλείψεις και κενά στη ζωή σας και προσπαθήστε να δώσετε λύσεις και να φέρετε αρμονία σε αυτούς τους τομείς. Περάστε περισσότερο χρόνο στη φύση που μας διδάσκει ότι πάντα υπάρχουν νέες ευκαιρίες. Δημιουργήστε νέους στόχους, οραματιστείτε τι θέλετε να προσελκύσετε και παραμείνετε θετικοί. Ο μήνας που ακολουθεί είναι γεμάτος νέα ξεκινήματα και η ισημερία του Μαρτίου είναι η στιγμή που η ενέργεια της είναι πιο δυνατή, γι’ αυτό κρατήστε την αισιοδοξία σας σε υψηλό επίπεδο και την καρδιά και το μυαλό σας ανοιχτά.

Η εαρινή ισημερία επηρεάζει περισσότερο 4 ζώδια και όσους έχουν ωροσκόπο σε αυτά.

 

ΚΡΙΟΣ

Η εαρινή ισημερία φτάνει μαζί με την έναρξη της εποχής του Κριού, με τη Νέα Σελήνη στο ζώδιο σας και όλα αυτά σημαίνουν πολλά νέα ξεκινήματα για εσάς. Όμως μην ξεχνάτε ότι η ισημερία συμβολίζει πάνω από όλα την ισορροπία. Γι’ αυτό όσο πιο μετριοπαθείς είστε, όσο περισσότερο έχετε και προσπαθείτε να φέρετε γύρω σας την αρμονία, τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσουν οι θετικές εξελίξεις για εσάς. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εξερευνήσετε το συναισθηματικό σας τοπίο και να αφιερώστε χρόνο για τον εαυτό σας ή για περισσότερη ξεκούραση. Δεν θα χάσετε με το να είστε λίγο πιο υπομονετικοί και σώφρονες, καθώς έχετε προτεραιότητα στα κοσμικά δρώμενα και πολλά ατού με το μέρος σας. Όχι μόνο ο Ήλιος θα είναι στο ζώδιό σας, αλλά και η Νέα Σελήνη, ο επικοινωνιακός Ερμής και ο ευεργέτης Δίας. Αν δεν γίνετε ανυπόμονοι, οι επιθυμίες σας θα πραγματοποιηθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Προτιμήστε να αφεθείτε για λίγο στο ρεύμα και συγχρονιστείτε περισσότερο με τις κινήσεις των άλλων γύρω σας. Πάρτε τον χρόνο σας και σκεφτείτε καλά τα επόμενα βήματα σας, ακόμα και όταν η παρόρμησή σας μπορεί να σας σπρώχνει να τρέξετε απερίσκεπτα μπροστά. Να είστε προσεκτικοί όταν επενδύετε, ειδικά αν πρόκειται να επενδύσετε σε ανθρώπους. Δείξτε προσοχή στις επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις, αλλά και στις κοινωνικές, ώστε να έχετε τα μέγιστα οφέλη ή να αδράξετε τις κατάλληλες ευκαιρίες και τις πιο ευεργετικές συνεργασίες όταν παρουσιαστούν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αμέσως μετά την εαρινή ισημερία, που σας εμπνέει με την ομορφιά και την ισορροπία της, έρχεται και η Νέα Σελήνη. Καθώς η Σελήνη είναι ο κυβερνήτης σας, θα νιώθετε ανανεωμένοι και αναγεννημένοι. Τέσσερις μέρες αργότερα, ο φλογερός Άρης ξεκινά να διελαύνει στον Καρκίνο, κάτι που σας βοηθά να προωθήσετε με γενναιότητα τα σχέδια και τα όνειρα σας ιδιαίτερα τα επαγγελματικά. Παράλληλα όμως φέρνει ένα αίσθημα πίεσης στο ζώδιο σας, οπότε είναι καιρός να διαλέξετε τις μάχες σας και να υπερασπιστείτε αυτό που εκτιμάτε περισσότερο. Μετά την εαρινή ισημερία μπορεί να κερδίσετε πολλά πράγματα, αλλά να υποστείτε μαζί και κάποιες απώλειες. Έτσι, μπορεί να υπάρξουν αρκετές ανατροπές στην εργασία και στην καθημερινότητά, αλλά τελικά με κάποιο τρόπο θα ωφεληθείτε. Αυτό το διάστημα ούτε να σας καλοπιάσουν θα μπορούν εύκολα, ούτε να σας παραπλανήσουν για το δικό τους όφελος οι άλλοι. Θα μπορέσετε πιο εύκολα να διαχωρίζετε τα δικά σας συναισθήματα και τις επιθυμίες από αυτές των άλλων και θα εισπράττετε μια εσωτερική ανταμοιβή, θα αισθάνεστε πιο δυνατοί όταν παραμένετε πιστοί στον εαυτό σας και σε ό,τι επιθυμείτε να κάνετε. Αν κάποιος τα βάλει μαζί σας αυτόν τον μήνα μπορεί να βρει πολύ περισσότερη αντίσταση από όση υπολόγιζε. Όμως θα σας δοθούν οι ευκαιρίες που περιμένετε και η καριέρα σας θα είναι προτεραιότητα. Η ενέργειά σας θα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, πράγμα που σημαίνει ότι κάτι μέσα σας θα σας ωθεί να εκμεταλλευτείτε τις δυνάμεις και τις δυνατότητες σας στο έπακρο.

ΖΥΓΟΣ

Κατά τη διάρκεια μίας ισημερίας το σκοτάδι και το φως είναι ίσα, όπως η νύχτα και η μέρα, κάτι που καθιστά αυτή την εποχιακή διαδικασία τόσο συμβατή με την ενέργεια του ζωδίου σας. Δεδομένου επίσης ότι ο Κριός είναι το αντιδιαμετρικά αντίθετό σας ζώδιο, η εαρινή ισημερία όχι μόνο θα συμπληρώσει την ενέργειά σας, αλλά ταυτόχρονα θα είναι και μια καλή πρόκληση για να φέρετε στη ζωή σας τη νέα ισορροπία που αναζητάτε εδώ και καιρό. Αυτό το διάστημα θα έχετε μοναδικές ευκαιρίες να γνωρίσετε νέους ανθρώπους που θα φέρουν νέα πνοή στο περιβάλλον σας. Εάν οι «θέσεις» στη ζωή σας είναι ήδη κατειλημμένες, ίσως πρέπει να στρέψετε μερικές από τις σχέσεις σας σε μια άλλη κατεύθυνση, ή να τους δώσετε έναν διαφορετικό ρόλο πιο φιλικό ή και πιο αποστασιοποιημένο, για να αποσυμφορήσετε τον συναισθηματικό σας κόσμο. Ορισμένες νέες σχέσεις μπορεί να ευδοκιμήσουν, μόνο όταν κάποιες που δεν σας καλύπτουν αφήσουν χώρο για να ριζώσουν οι πιο γόνιμες. Η εαρινή ισημερία είναι επίσης μια περίοδος που πρέπει να δώσετε έμφαση και προσοχή σε θέματα με την εργασία. Θα νιώσετε την ανάγκη να γίνετε περισσότερο εστιασμένοι και είναι η τέλεια στιγμή για να για να ξαναδείτε συνεργασίες και στόχους αν είχατε χαλαρώσει. Θα βρείτε το κέφι σας και την ψυχική πληρότητα που ίσως σας έλειψε μέχρι τώρα σε κοινωνικές δραστηριότητες και ανθρωπιστικούς σκοπούς. Έτσι θα αρχίσετε να βλέπετε ξανά το καλό στους ανθρώπους και θα δείτε τον κόσμο να αποκτά και πάλι την ομορφιά που αισθάνεστε ότι ίσως είχε ξεθωριάσει το προηγούμενο διάστημα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Παρόλο που η εαρινή ισημερία δίνει το έναυσμα για να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ φωτός και σκοταδιού, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο, θα τη βιώσετε με έναν αναστεναγμό ανακούφισης. Την πρώτη μέρα της άνοιξης μπορεί να αισθανθείτε σαν να ξυπνούν από χειμερία νάρκη οι αισθήσεις σας και θα είστε πιο δημιουργικοί από ό,τι συνήθως. Ενώ μπορεί να βρίσκεστε στην άνεση του σπιτιού σας, ίσως εμπνευστείτε για να δημιουργήσετε κάτι καινούριο. Μπορεί να έχετε περάσει τα τελευταία χρόνια νιώθοντας μια διαρκή και μόνιμη αίσθηση πίεσης, αλλά η εαρινή ισημερία μπορεί να είναι το σημείο καμπής που αυτό το συναίσθημα σας εγκαταλείπει για να δώσει τη θέση του στην ανανέωση και τη δημιουργικότητα. Αυτό το αίσθημα και οι καινούριες ιδέες, που θα κάνουν την εμφάνιση τους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, θα σας κάνουν να νιώσετε περισσότερη αίσθηση ελευθερίας. Η δυναμική της οικογένειας και των σχέσεων αλλάζει, καθώς τα αισθήματα σας γίνονται πιο ανάλαφρα και ρέουν ανεμπόδιστα. Μπορεί να είναι κάτι που είχατε ξεχάσει ή πρωτόγνωρο, αλλά έτσι λειτουργεί ο νόμος της εξέλιξης. Θα εστιάσετε τώρα περισσότερο σε θέματα που σχετίζονται με το τι έχει για σας αξία. Είναι πιθανό να ρίξετε τις άμυνες σας και να βάλετε περισσότερους ανθρώπους στη ζωή σας. Έτσι θα επιστρέψετε στα καθήκοντά σας νιώθοντας πιο ήρεμοι και γεμάτοι, γιατί τελικά ό,τι κι αν γίνει παραμένετε τα πιο υπεύθυνα άτομα και παραγωγικά άτομα του ζωδιακού.

Recommended For You

About the Author: efoni