Δούκας: Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος, δεν είναι τοξικότητα

«Απαντήσεις» με φόντο τα σενάρια για εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη έδωσε το απόγευμα της Τρίτης (18/06) ο Χάρης Δούκας.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Αθηναίων συμμετείχε στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα και το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ στο Ωδείο.

«Βλέποντας και τη σύνθεση στο νέο ευρωκοινοβούλιο και συνολικά στην Ευρώπη, βλέπουμε πως παρά τις προοδευτικές προτάσεις, οι προοδευτικές δυνάμεις υποχωρούν. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», τόνισε ο Χάρης Δούκας.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ και να συζητάμε ανοιχτά και καθαρά για όλα τα θέματα για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μία κοινή συνισταμένη», είπε χαρακτηριστικά.

Δούκας: «Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος»

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αθηναίων συμπλήρωσε: «Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος, η διαφορετική άποψη δεν είναι τοξικότητα».

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο «πρέπει να προσπαθούμε σε κάθε βήμα να δημιουργούμε προοδευτικές συγκλίσεις, για να είμαστε αποτελεσματικοί, γιατί το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι μία πλατφόρμα ή μία γενικόλογη πολιτική».

«Το ζητούμενο είναι πώς αύριο θα πάω στην Κυψέλη ή στον Άγιο Παντελεήμονα και θα επιλύσω ένα πρόβλημα ασφάλειας ή ένα πρόβλημα πρασίνου ή θα έχω φτιάξει κάποιο πεζοδρόμιο, άρα το ζητούμενο είναι πώς θα βελτιώσω τελικά τη ζωή των πολιτών», τόνισε.

Δούκας: «Δεν πέτυχε η πράσινη μετάβαση»

Ο Χάρης Δούκας παραδέχθηκε επίσης ότι «η πράσινη μετάβαση δεν έχει πετύχει».

«Και δεν έχει πετύχει διότι δεν έχει καταφέρει να είναι συμπεριληπτική και να αφορά όλο τον κόσμο. Αντίθετα, δίνεται συνέχεια η αίσθηση ότι αφορά λίγες, πολύ μεγάλες εταιρείες και κάποιους προνομιούχους και όχι συνολικά την κοινωνία και τους πολίτες», πρόσθεσε.

«Ο λαϊκισμός και οι θεωρίες συνωμοσίας, αυξάνονται ακριβώς πάνω σε αυτήν την λογική: Ότι, δηλαδή, η πράσινη μετάβαση δεν είναι τόσο δίκαιη όσο θα έπρεπε», σημείωσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «θα έπρεπε να υπάρχει ενεργειακή δημοκρατία». «Οι ίδιοι πολίτες να αισθάνονται και να είναι στην πράξη συμμέτοχοι. Να μπορούν δηλαδή οι ίδιοι να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, όχι για κερδοφορία, αλλά για να καλύψουν τις ίδιες τους τις ανάγκες, για να έχουν μια άλλη προοπτική», εξήγησε.

Recommended For You

About the Author: efoni