Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Ο «σωματώδης κοντός», ο Γεωργιανός και οι 4 ληστείες που «ξεσκονίζουν»

Αδιάκοπες είναι οι προσπάθειες της αστυνομίας για τη διαλεύκανση της άγριας δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά με την ομάδα της ΕΛΑΣ που έχει συγκροτηθεί για την εξιχνίασή της να εστιάζει στα νέα στοιχεία που αφορούν τον «σωματώδη κοντό» ο οποίος φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο αλλά και στον Γεωργιανό που συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τον Έβρο.

Βασικό «όπλο» των αστυνομικών η κατάθεση του συζύγου της άτυχης Καρολάιν, ο οποίος μίλησε για έναν «μικρού αναστήματος αλλά σωματώδη άνδρα που έδινε εντολές στους υπόλοιπους».

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος φέρεται, μάλιστα, να είδε τον άνδρα αυτόν όταν του έπεσε η μπαλακλάβα, το φουλάρι, δηλαδή, που φορούν οι μοτοσικλετιστές και το οποίο χρησιμοποιούσε για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του, ενώ είχε ανέβει στο κρεβάτι πάνω στο οποίο είχε ακινητοποιήσει την 20χρονη.

Ο σύζυγος της 20χρονης τόνισε ότι ήταν ο ίδιος άνδρας που φέρεται να έδωσε την εντολή «…κάνε τη να σταματήσει» σε έναν από τους συνεργούς του.

Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής άνοιξαν εκ νέου φακέλους που αφορούν τέσσερις ληστείες με περιγραφές για έναν «μικρόσωμο άνδρα που δίνει εντολές» και οποίες έχουν σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα σε Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Παιανία και Καλύβια.

Ο Γεωργιανός και η ύποπτη απόπειρά του

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει, παράλληλα, και ο Γεωργιανός που προσπάθησε να διαφύγει με πλαστά έγγραφα από τον Έβρο.

Ο Γεωργιανός καταζητούνταν γιατί είχε ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες της ληστείας που είχε γίνει σε σπίτι στις 7 Μαρτίου στο Πικέρμι, όπου κακοποιοί είχαν βασανίσει ηλικιωμένο ζευγάρι και την οικιακή βοηθό για να αρπάξουν χρήματα και χρυσαφικά.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών ήδη έχουν κινητοποιηθεί για να εξετάσουν αν συνδέεται με τη δολοφονία της Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά.

Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί εάν υπάρχει σύνδεση, ωστόσο κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών μεταβαίνει στον Έβρο για να τον εξετάσει.

Αυτό που κινεί τις υποψίες των αστυνομικών είναι η χρονική στιγμή κατά την οποία προσπάθησε ο Γεωργιανός να διαφύγει καθώς έχει περάσει μεγάλο διάστημα από την ληστεία στο Πικέρμι αλλά μόλις λίγες ημέρες από τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Οι σπείρες στο «μικροσκόπιο»

Η εκτίμηση που για την ώρα έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί που αποτελούν την ειδική ομάδα που χειρίζεται την υπόθεση «Γλυκά Νερά» είναι ότι οι δράστες πιθανότατα είναι μέλη εγκληματικών ομάδων Αλβανών-Ρομά ή Γεωργιανών τύπου Vor V Zakone.

Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί εξετάζουν φακέλους τέτοιου τύπου οργανώσεων που έδρασαν την τελευταία 5ετια.

Ειδική έρευνα παρόμοια με αυτή σε τρομοκρατικά χτυπήματα γίνεται, τέλος, και σε ευρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από τον χώρο της δολοφονίας της 20χρονης με «ορφανά» δείγματα DNA και αποτυπώματα από χώρους βίαιων ληστρικών επιδρομών και δολοφονιών.

Recommended For You

About the Author: efoni