Διευκρινίσεις Πέτσα για τα SMS στο 13033: Πότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε

Για τα SMS που στέλνουμε στο 13033 πριν βγούμε από το σπίτι μας αλλά και τα χρήματα που έχουν διατεθεί με στόχο τη στήριξη της οικονομίας μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Μεγάλη Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Νομίζω ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης να φύγει κάποια στιγμή από τη ζωή μας το SMS, νομίζω θα το αντιμετωπίσουμε μετά το Πάσχα» είπε στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε πως «το θέμα εξετάζεται».

«Μετά τις 10 Μαΐου που θα ανοίξουν δραστηριότητες όπως στα σχολεία μας, και μετά τις 14 Μαΐου που προβλέπεται το άνοιγμα του τουρισμού, μέσα σε αυτό τον χρονικό ορίζοντα θα ληφθούν οι αποφάσεις» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Τριάντα εννιά δισ. ευρώ έχουμε δώσει για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, ακριβώς γιατί έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη για την ελληνική οικονομία» ανέφερε ακόμα και πρόσθεσε: «Δανειστήκαμε 22 δισεκ. ευρώ από το εξωτερικό, δηλαδή την ώρα που καθηλώνονταν τα εισοδήματα στη χώρα μας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία από το εξωτερικό εισέρευσαν 22 δισ. ευρώ για τη στήριξη της χώρας επειδή ακριβώς είχε αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη».

«Από τον Ιούνιο του 2019 έως το Φεβρουάριο του 2021 επέστρεψαν στο τραπεζικό σύστημα 25,7 δισ. ευρώ ιδιωτικών καταθέσεων, άλλη μια απόδειξη εμπιστοσύνης, έφυγαν ταυτόχρονα από τους ισολογισμούς των τραπεζών 28 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

«Υπάρχει ώριμο έδαφος για να ξαναρχίσουν να δίνουν οι τράπεζες ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης κλπ) για να ωθήσουμε την οικονομία γρήγορα προς τα πάνω» εξήγησε.

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε «και τον Μάιο θα συνεχίσουμε τη στήριξη των επιχειρήσεων» κάνοντας λόγο για επαρκές δίχτυ προστασίας τόσο από το υπουργείο Οικονομικών όσο και από το υπουργείο Εσωτερικών

Recommended For You

About the Author: efoni