Διαψεύδει η Αστυνομία για τον πυροβολισμό σε σχολείο στις Αχαρνές – Ποιοι προσπαθούν να προκαλέσουν εντάσεις στην πόλη;

 Την επίσημη θέση της για το περιστατικό με την ανεύρεση σφαίρας σε σχολείο των Αχαρνών δημοσιοποίησε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με αυτή η σφαίρα που ανευρέθη δεν έχει σχέση με το σπασμένο τζάμι, όπως αποδεικνύεται από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε. Από τη θέση αυτή γεννώνται επομένως πολλά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η δημοσιοποίηση του θέματος, κυρίως όμως η εκμετάλλευσή του από συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Δεδομένη είναι η παραδοχή ενός προβλήματος, αλλά αυτό δεν νομιμοποιεί κανέναν σε βωμούς μικροπολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και να δημιουργούν ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στην πόλη.

Είναι προφανές βέβαια πως όλοι αυτοί θα κληθούν από τις αρμόδιες αρχές να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις. Κυρίως όμως θα πρέπει να απολογηθούν στους συνδημότες τους για την εικόνα που προσπαθούν να δημιουργήσουν για τις Αχαρνές, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τα σχολεία και τα παιδιά.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει αναλυτικά: Αναφορικά με φθορά σε υαλοπίνακα παραθύρου σχολείου σε περιοχή των Αχαρνών από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο από αρμόδιο κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διαπιστώθηκε ότι: Ο υαλοπίνακας αποτελείται από διπλό τζάμι και έφερε οπές και θραύση στο εξωτερικό μέρος του, ενώ το εσωτερικό μέρος του ήταν ανέπαφο. Δεν προκύπτει συνάφεια της θέσης και του ελάχιστου βαθμού παραμόρφωσης της βολίδας που βρέθηκε με την υποδειχθείσα οπή, λαμβάνοντας επιπλέον υπόψιν παράγοντες όπως η φορά και η κατεύθυνση αυτής και το γεγονός ότι δεν σφηνώθηκε στο εσωτερικό τζάμι ούτε προκλήθηκαν φθορές σε αυτό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών οι φθορές στο εξωτερικό μέρος δεν σχετίζονται με την ανευρεθείσα βολίδα και προκλήθηκαν σε προγενέστερο άγνωστο χρόνο κατόπιν πρόσκρουσης σε αυτό μεταλλικών σφαιριδίων προερχόμενα από αεροβόλο όπλο και πέτρα.

Στο σημείο κλήθηκε αρμόδιο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ η βολίδα κατασχέθηκε και θα αποσταλεί για εργαστηριακές εξετάσεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Δείτε το δελτίο τύπου της Αστυνομίας

Recommended For You

About the Author: efoni