Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σταθερά μπροστά με μεγάλη διαφορά η ΝΔ

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega: Στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, τα κόμματα που το στήριξαν εμφανίζουν κέρδη σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του Ιανουαρίου: Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ καταγράφει κέρδη 1,3 μονάδων, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδη 1,2 μονάδων. Μόνον η Πλεύση Ελευθερίας εμφανίζει απώλειες 0.9 μονάδων. Άνοδο εμφανίζουν και τα μικρότερα κόμματα, που από το 2,9% καταγράφονται πλέον στο 5%.

Αντίθετα, από τα κόμματα που καταψήφισαν τον γάμο ομοφύλων, το ΚΚΕ έχει απώλεια 1,6 μονάδων, η Ελληνική Λύση χάνει 0,2 της μονάδας, οι Σπαρτιάτες καταποντίζονται από το 3,2% στο 2% και μόνον η Νίκη έχει σημαντική άνοδο από το 2,8% στο 4.9% στην εκτίμηση ψήφου που κάνει η εταιρεία. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών έχει πλέον την αποδοχή του 60% της ελληνικής κοινωνίας, σύμφωνα με την μέτρηση της Metron Analysis.

Προβληματίζει η ακρίβεια 

Η ακρίβεια εξακολουθεί να κυριαρχεί ως το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί την κοινωνία, παρότι μειώθηκε κατά επτά μονάδες το ποσοστό εκείνων που τη θεωρούν το σημαντικότερο πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ερώτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης του πληθωρισμού, η κυβέρνηση καταγράφει πολύ χαμηλά ποσοστά θετικής αποδοχής, στο 13%, δηλαδή στα χαμηλά πενταμήνου.

Αντίθετα, στο ζήτημα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας, οι αρνητικές γνώμες – παρότι παραμένουν ψηλά, στο 73% – εμφανίζονται μειωμένες κατά 4 μονάδες σε σχέση με τον Ιανουάριο.

 

metron-5
metron-6
metron-9
metron-10
metron-12
metron-13
metron-16
metron-18
metron-20
metron-22
metron-24
metron-29
metron-31
metron-36

 

Recommended For You

About the Author: efoni