Δημοσκόπηση Interview: Με 11,2 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου

ΗΝέα Δημοκρατία παραμένει πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου, ευρισκόμενη 11,2 μονάδες μπροστά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview για την εφημερίδα Political.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλά στην 5η θέση με 9,5% πίσω από ΚΚΕ (στην 4η θέση) και Ελληνική Λύση (στην 3η).

Στο ερώτημα «αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;», οι απαντήσεις διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • ΝΔ: 24,2%
  • ΠΑΣΟΚ: 13%
  • Ελληνική Λύση: 10,4%
  • ΚΚΕ: 10%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 9,5%.

Στο ζήτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διατηρεί σταθερό και μεγάλο προβάδισμα έναντι των δύο βασικών πολιτικών του αντιπάλων.

Στο ερώτημα: «Μεταξύ Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 37% και ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 12% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7%.

Αναφορικά με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα: «Σε περίπτωση που δρομολογηθούν εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, εσείς ποιον θεωρείτε επικρατέστερο για την αρχηγία του κόμματος;» προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με 18,7% και ακολουθούν ο Παύλος Πολάκης με 15,7%, ο Σωκράτης Φάμελλος με 11,1%, ο Νίκος Παππάς με 5%, ο Διονύσης Τεμπονέρας με 4,4% και ο Νικόλας Φαραντούρης με 2%.

Recommended For You

About the Author: efoni