Δημοσκόπηση GPO: Μπροστά 23,6% η Νέα Δημοκρατία από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα 23,6% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται για πρώτη φορά δημοσκοπικά η Νέα Αριστερά με τους 11 αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφουν ποσοστό 2,5%.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει για πρώτη φορά μετά από ρόνια ποσοστά κάτω του 10% (9,8%) ενώ τον Νοέμβριο σε έρευνα της ίδιας εταιρείας ήταν στο 11% με το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται να διατηρεί τις δυνάμεις του στο 12,1%.

Τέταρτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι το ΚΚΕ με 8,9% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 5,4%, οι Σπαρτιάτες με 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,8%, η Νίκη με 2,7% και το ΜέΡα25 στο 1,5% ενώ οι αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 10,9%.

dimoskopisigpo

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τη Νέα Αριστερά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την είδηση της δημιουργίας της νέας πολιτικής κίνησης παρακολούθησε ή πληροφορήθηκε περίπου το 90% των πολιτών.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι και το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι θεωρούν πολύ και αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν τη Νέα Αριστερά στις επερχόμενες ευρωεκλογές και το οποίο αθροίζεται στο 5,8% επί του συνόλου, με το 2,4% να εμφανίζεται βέβαιο για την επιλογή του και το 3,4% να τη θεωρεί αρκετά πιθανή.

Recommended For You

About the Author: efoni