Δημοσκόπηση GPO: Μικραίνει η «ψαλίδα» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στις 10,1 ποσοστιαίες μονάδες είναι πλέον η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO για την εφημερίδα «Τα Νέα», το διάστημα 20 – 25 Αυγούστου 2021 σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων.

Ειδικότερα, αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές οι πολίτες θα ψήφιζαν: ΝΔ: 34,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 24,4%,  ΚΙΝΑΛ: 6,4%, KKE: 6%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4,1%, ΜέΡΑ25: 3%, ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ: 1,5%, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 2%, ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ / ΔΕΝ ΞΕΡΩ: 10,3%.

Αν και οι κυβερνητικές απώλειες, είναι ευδιάκριτες (της τάξης του 2%), ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ δεν φαίνεται να καταφέρνουν να αποκομίσουν, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, πολιτικά κέρδη. Αντιθέτως, όσοι αμφισβητούν τις κυβερνητικές επιλογές, μετακινούνται κυρίως στην ουδέτερη ζώνη των αναποφάσιστων.

Αναφορικά με τους πολιτικούς αρχηγούς τώρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζει να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στην προτίμηση των πολιτών αφού συγκεντρώνει 49,8% θετικές γνώμες έναντι 31,6% του Αλέξη Τσίπρα, 27,8% του Δημήτρη Κουτσούμπα, 25,7% της Φώφης Γεννηματά, 16,1% του Γιάνη Βαρουφάκη και 11,8% του Κυριάκου Βελόπουλου.

Οι φωτιές και η πανδημία του κορονοϊού

Η διαχείριση των πυρκαγιών επίσης, φαίνεται πως για τους πολίτες θα πρέπει να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις αφού συνολικά το 49,4% (“ναι” και “μάλλον ναι”) κρίνει πως ο πρωθυπουργός πρέπει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης έναντι του 35,9% που θεωρεί πως δεν χρειάζονται αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Recommended For You

About the Author: efoni