Δερβενοχώρια: Τεράστιο το πύρινο μέτωπο, κατευθύνεται προς Αθήνα

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η νύχτα στο πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια. Πριν από λίγη ώρα στην ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος Βασίλης Σιώμος, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση περιέγραψε μια εξαιρετικά δυσοίωνη κατάσταση.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης, αυτή τη στιγμή, το μέτωπο είναι τεράστιο και έχει πάρει κατεύθυνση προς Αθήνα! Δυστυχώς, οι άνεμοι είναι ισχυροί και νέες εστίες φωτιάς ξεπηδούν διαρκώς. Το μέτωπο είναι πολλών χιλιόμετρων και καίει παρθένο δάσος ενώ και το ανάγλυφο δεν κάνει ευκολότερο το έργο των πυροσβεστών.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά πηγαίνει προς το εργοστάσιο τσιμέντων. Δίπλα από το συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ένας μεγάλος δρόμος και φαίνεται πως εκεί οι πυροσβέστες θα περιμένουν τη φωτιά προκειμένου να την αντιμετωπίσουν και να επιχειρήσουν με σκοπό να την περιορίσουν.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ μετέδωσε πως ο καπνός είναι πολύ καπνός και το πύρινο μέτωπο αρχίζει και πλησιάζει προς τους οικισμούς. Ο κίνδυνος, πλέον, για να φτάσει η φωτιά προς την Πάρνηθα είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Στη δημόσια τηλεόραση μίλησε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, ο οποίος ανέφερε πως η συγκεκριμένη φωτιά είναι η χειρότερη απ’ όσες ξέσπασαν σήμερα και η νύχτα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες οι πυροσβέστες θα επιχειρήσουν να την «κρατήσουν» όσο περισσότερο γίνεται προκειμένου με το πρώτο φως της ημέρας να σηκωθούν τα εναέρια μέσα και να την περιορίσουν. Μέχρι τότε, ωστόσο, η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Recommended For You

About the Author: efoni